Протягом 23-24 вересня в польському місті Лодзь пройшли чергові міжнародні змагання у форматі «Firefighter Combat Challenge» серед 26 пожежних підрозділів із Польщі, Чехії, Німеччини та України.

Загальна кількість спортсменів-вогнеборців становила 197 чоловік. Цього разу на змаганнях нашу країну представляла збірна рятувальників Головного управління ДСНС у Рівне нській області у такому складі: Ігор Головко, Євген Стукало, Юрій Гайструк, Віктор Бондарчук та Олександр Дмітрієв.

Учасникам змагань необхідно було піднятися сходами із пожежним рукавом вагою 19 кг на 4-й поверх, рятувальною мотузкою витягнути на верх ще один рукав вагою 19 кг, після цього спуститися сходами донизу та за допомогою молота пересунути вантаж вагою 75 кг, пробігти дистанцію 25 м із пожежним рукавом під тиском та ліквідувати умовну пожежу, і на завершення евакуювати (перенести) постраждалого вагою 80 кг на дистанцію 30 м.

Програма змагань складалася із трьох видів: особистого забігу, командної естафети та забігу в тандемі. Усі вправи виконувалися в бойовому одязі пожежного та в апаратах захисту органів дихання.

Як відмітили організатори змагань, рівненська команда як на дебютанта продемонструвала доволі високу фізичну підготовку та майстерність і за результатами змагань обійшла три досвідчені команди. А представник нашої збірної Юрій Гайструк, начальник караулу пожежно-рятувальної частини аварійно-рятувального загону спецпризначення ГУ ДСНС у Рівне нській області в особистому заліку показав 97 результат серед 197 учасників.

«Дані змагання призначені для підвищення рівня професійної майстерності та фізичної підготовки пожежників. Як для першого разу, ми цілком задоволені своїм результатом. Проте нам є ще багато над чим працювати. Переконаний, що на наступних змаганнях ми покажемо набагато вищі результати», - зазначив тренер рівненської збірної підполковник служби цивільного захисту Ігор Головко.

pic

pic

pic

Повідомляє прес-служба ГУ ДСНС в Рівне нській області.