Сиве волосся з'являється внаслідок старіння, але може виникати як у глибокій старості, так і в досить молодому віці. І тут справа у спадковості, адже вік в якому проявляється сивина, залежить від генів. Бо якщо у матері сиві волосини було видно досить рано, то вам варто очікувати їх у 35-40 років. І серед тисячі способів ми відібрали найефективніші, які допоможуть затримати процес сивіння.

Адже, крім фарб для волосся, які лише маскують сивину, існують домашні засоби, що затримують процес появи сивих волосин. Головне, вживати цільне зерна, бобові, авокадо, горох і горіхи. А ще, застосовувати зовнішні засоби, аби сповільнити процес сивіння.

Отож, основні рецепти, що допоможуть в боротьбі з сивиною:



pic Хна і лимонний сік

Потрібно змішати три столові ложки порошкоподібної хни і одну столову ложку лимонного соку. В результаті має вийти паста, яку потрібно намазати на волосся , після чого покрити поліетиленом. Після трьох годин таку маску варто змити. При регулярному використанні хна надодасть волоссю червонуватий відтінок.

Ромашка і куркума

Ця суміш підходять для світлого волосся, адже настоянка з цих інгредієнтів допоможе відновити золотий блиск волосся. Потрібно 4 столових ложки на літр фільтрованої води, й усе це використовуйте як ополіскувач. пару ложок куркуми надасть волоссю відтінок меду.

Шавлія

Цю траву рекомендують власницям каштанового волосся. Для ополіскувача потрібно зробити настоянку з декількох листя шавлії з чорним чаєм і додати в неї півлітра окропу. Після охолодження засобу його можна використовувати.

Магнолія

Столову ложку магнолії потрібно залити чашкою гарячої води. Цим засобом потрібно ополіскувати чисте волосся. Він надасть йому більш рівний тон.

Розмарин

При більш глибокому темному кольорі волосся підійде такий засіб: 4 ложки розмарину потрібно додати в півлітра води. Ця рідина приносить користь для зміцнення коренів і поліпшення стану шкіри голови. Настоянку потрібно розбризкувати по волоссю, використовуючи пляшечку для спрею. Такі щоденні обприскування зроблять волосся більш темнішим.



pic Авокадо і аргана або кокосове масло

Ці три інгредієнти потрібно змішати, додаючи трішки маски для волосся. Опісля суміш варто нанести на волосся і накрити голову гарячим рушником. Після 20 хвилин волосся потрібно промити.

Яйце, горіх і розмарин

Всього два листочка волоських горіхів, п'ять подрібнених горіхів і одну яєчну шкаралупу потрібно розмішати зі жменю розмарину. Отриману пасту можна використовувати як маску для волосся. Раз на тиждень її варто наносити на волосся і залишати на годину, після чого волосся треба добре промити.