Восени наше волосся не менш схильне до різних негативних факторів, ніж влітку: його важливо не тільки підтримувати в прекрасному стані, але також підготувати до більш складного для сезону – зими.

Стан волосся змінюється в залежності від пори року. Восени холодне повітря, вітер і висока вологість мають негативний вплив, від чого волосся починає сіктися, ламатися та електризуватися. Щоб уберегти волосся від цих та інших негативних факторів, потрібно знати, як за ними доглядати в ту чи іншу пору року. Нижче – все про догляд за волоссям восени.

1. Очищення волосся восени

Восени шкіра голови не виділяє стільки себума, як влітку, і майже всі типи волосся стають більш сухими. Тому жирним волоссям треба вибирати шампунь для нормального волосся, а нормальним – для сухих. Радимо переходити на зволожуючий або живильний шампунь, а якщо ваше волосся потребує реабілітації після літа, вибирайте шампунь для відновлення. При виборі шампуню для волосся також звертайте увагу на компоненти в складі, і не забувайте користуватися бальзамом для волосся. Якщо влітку можна було їм знехтувати, то восени не варто цього робити, адже бальзам послужить додатковим захистом волосся восени.

Також восени не варто мити голову гарячою водою. Як і в літньому догляді за волоссям, в холодний період продовжуйте мити голову ледве теплою або прохолодною водою.

2. Укладання волосся

На відміну від спекотного літа, восени скоротити використання фена стає складніше: сушка волосся природним шляхом забирає багато часу. Тому восени радимо робити укладку волосся звичним способом (сушіть феном, але на мінімальній швидкості і відстані не менше 15 см від волосся), і обов’язково використовувати незмивну емульсію, яка буде живити волосся і захистить їх від агресивних зовнішніх факторів.

3. Харчування і відновлення

Маска – ваш головний помічник на даному етапі. Восени радимо віддавати перевагу поживним і відновлюючим маскам. Також радимо періодично використовувати маски для блиску волосся: вона зробить їх м’якими та шовковистим. Наносите будь-яку маску в злегка підігрітому (ні в якому разі не гарячому) стані: вона розкриє цибулини волосся, і вони краще вберуть всі корисні компоненти маски. Щоб волосся добре наситилося, загорніть їх під харчову плівку, а потім в рушник. Вже через 1-2 години ваше волосся стане добре зволоженими і більш гладкими.

Щоб волосся не сіклося, наносите на кінчики кокосове масло 1-2 рази в тиждень (на кілька годин).

4. Захист від холоду і вітру

Останній, не менш важливий фактор – захист волосся від холоду і вітру. Через холод відбувається спазм кровоносних судин голови, від чого волосся не отримує потрібну кількість речовин. Це, в свою чергу, призводить до їх витончення і активному випаданню (холод є однією з головних причин випадіння волосся восени). Щоб цього не сталося, обов’язково носіть головний убір (шапку, фетровий капелюх або капюшон), і не забувайте знімати його, як тільки заходите в тепле приміщення, щоб не влаштовувати волоссю сауну і не порушувати роботу сальних залоз.

Дотримуйтеся цих простих рекомендацій, і в кінці осені ваші волосся будуть сяяти здоров’ям і красою!