Під час перебування на Рівненщині Міністр молоді та спорту України Ігор Жданов відвідав спортивні заклади області.

Зокрема, високопосадовець оглянув приміщення регіонального центру фізичної культури і спорту інвалідів «Інваспорт» та ознайомився із умовами, де готуються наші параолімпійці. Будівля «Інваспорту» адаптована для потреб осіб з особливими потребами. Зокрема, облаштовано 2 тренажерних зали, зал для настільного тенісу, гімнастики, пауерліфтингу, шахово-шашковий зал, медичний кабінет.

Як розповів голова Рівне нської облдержадміністрації Олексій Муляренко, в обласному бюджеті на 2016 рік передбачені кошти на утримання «Інваспорту» та обласної ДЮСШ інвалідів у сумі майже 4 мільйони гривень, а це майже на 300 тисяч більше, ніж торік. Водночас у 2016 році продовжено виплату стипендій голови облдержадміністрації 15 провідним спортсменам-інвалідам області та 10 тренерам області з видів спорту інвалідів. Міністр молоді та спорту привітав керівництво області та закладу із перемогою рівненських спортсменів з інвалідністю на Параолімпійських іграх. Нагадаємо, шестеро паралімпійців здобули медалі різного ґатунку.

І вже днями переможців вітатимуть на батьківщині. Ігор Жданов відзначив, що паралімпійцям оперативно виплатять заслужені призові, а мінімальна сума, яку отримає спортсмен за медаль – 18 000 доларів. За словами Міністра, влада працює над збільшенням цих виплат, аби паралімпійців за статусом прирівняти до олімпійців. Високопосадовець запевнив, що в наступному році збільшать видатки на спортивну галузь, зокрема на закупівлю інвентарю та облаштування приміщень. Також у Рівному Міністр анонсував підвищення заробітних плат тренерському складу.

Крім того, Міністр поспілкувався із вихованцями «Інваспорту» та зіграв з одним із них в теніс. Потому Ігор Жданов відвідав спеціалізовану дитячо-юнацьку спортивну школу олімпійського резерву.

pic

pic