Нещодавно увесь світ гомонів через презентацію нового айфона від Apple. Прихильники такого смартфона поділились на два табори: одні задоволені новеньким гаджетом, інші ж навпаки. У чому ж проблема? Дізнавайтесь далі.

За словами користувачів така модель має як плюси, так і мінуси.

Ми ж розпочнемо з мінусів:

1. У смартфоні під індексом 7 відсутній роз'єм для навушників. Тепер вони обладнані коннектором "Lightning", та щоб вставити стандартний роз'єм, доведеться використовувати перехідник.

2. Від iPhone 6s його відрізняють незначні деталі: пластикові вставки антен змістилися ближче до краю корпусу, кнопка «Home» стала сенсорною і «відчуває» різну силу натискання, а версія Plus відрізняється, окрім габаритів ще й камерою з 2-ома об'єктивами.

3. Камери і далі випирають з корпусу.

Загалом прихильники iPhone були розчаровані, адже інсайдери обіцяли більше. Зокрема, що новий iPhone отримає замість цифрового індексу приставку New або SE, причому моделей буде взагалі три: «просто» iPhone, iPhone Plus і найбільш просунутий iPhone Pro. І ніякого обіцяного «розумного» роз'єму Smart Connector.

Що ж до плюсів:

1. Корпус смартфона тепер захищений від пилу і вологи за стандартом IP67.

2. Камера 12-мегапіксельна з оптичною стабілізацією і спалахом з 4-ох світлодіодів, яка стала на 50% яскравіше. Дозвіл фронтальної камери тепер становить 7 мегапікселів. А ось версія Plus хизується двома об'єктивами, один з яких ширококутний.

3. Дисплей iPhone 7 став, як запевняє Apple, на 25% яскравіше попереднього екрана.

4. Також компанія представила бездротові навушники Airpods, які вміють зв'язуватися з Siri, зупиняти композицію, якщо витягнути гарнітуру з вуха, а також пригнічувати зовнішні шуми.

Та заплатити за такий смартфон потрібно не мало. Промоніторивши Інтернет, ціни на новий гаджет істотно різняться, ми ж знайшли варіанти починачи від 30 000 гривень.