Багато жінок витрачають купу грошей на засоби косметології, ліки, миючі засоби для поверхонь, освіжувачі, навіть не задумуючись над тим, що ці всі засоби може замінити звичайний яблучний оцет. Якими ж диво-властивостями він володіє?

1. Яблучний оцет - натуральний освіжувач для вашого будинку. Ви можете відмінно відчистити оцтом ваш унітаз, після чого в туалеті залишиться свіжий запах яблук! Просто влийте яблучний оцет в унітаз, і залиште його там на ніч. Крім того, ви можете використовувати його в чищенні кухні посуду замість спеціального миючого засобу. Змішайте половину чашки яблучного оцту з чашкою води - цією сумішшю можна чистити мікрохвильовки, кухонні столи, посуд, і навіть вікна з дзеркалами.

2. Хороший засіб для догляду за волоссям. Обполіскуючи яблучним оцтом волосся після миття, ви зміцнюєте його, збільшуєте обсяг, а також надаєте йому природного блиску. Візьміть пляшку з-під шампуню, влийте в неї 0,5 ст.л. яблучного оцту і чашку холодної води. Після того, як кілька разів вимиєте голову з шампунем, ополіскуйте її цим розчином - і результат не змусить себе довго чекати.

3. Яблучний оцет регулює pH вашої шкіри. Розбавте натуральний яблучний оцет з водою у співвідношенні 1:2 і отриманою рідиною протирайте обличчя. Можете робити це на ніч після вмивання, або ж вранці, перед нанесенням зволожувача. Крім того, перед сном ви можете капнути яблучним оцтом на пігментні плями або шрами від вугрів - це сприяє їх загоєнню.

4. Яблучний оцет відбілює зуби. Просто натріть ваші зуби шматочком вати, змоченим в яблучному оцті, а після сполосніть водою.

5. Використання яблучного оцту позбавляє вас від токсинів. Яблучний оцет робиться з ферментованого яблучного соку без жодних домішок, саме тому, замінивши яблучним оцтом інші продукти, ми відразу зменшуємо частку штучних хімічних сполук в наших будинках і повсякденному житті.

6. Яблучний оцет допомагає скинути вагу. У дослідженні, опублікованому в 2009 в журналі «Bioscience, Biotechnology, and Biochemistry» доводилося, що у досліджуваних, які впродовж 12 тижнів включали в свій раціон оцтову кислоту, суттєво зменшилась загальна вага тіла, жирові відкладення в області талії та її окружність.

7. Яблучний оцет допомагає позбутися печії. Дослідження показують, що яблучний оцет приводить в норму кислотно-лужний баланс, тим самим позбавляючи нас від печії. Щоб позбутися від печії, прийміть чайну ложку яблучного оцту, негайно запивши її склянкою води. Однак не робіть цього, якщо у вас виразка.

8. Знімає свербіж після сонячних опіків. Влийте у вашу ванну яблучного оцту, і полежіть у ній 10 хвилин. Свербіж після таких дій має минути.

9. Яблучний оцет можна використовувати як лосьйон після гоління. Розбавте яблучний оцет з водою у співвідношенні 1:1, налийте суміш у флакон, збовтайте і наносьте відразу після гоління.

10. Знімає втому. Для цього варто просто натерти ноги і руки яблучним оцтом і ви відразу відчуєте ефект.

Джерело