На святковий стіл можна покласти все що завгодно. У кожного різні смаки. Для когось свято не обходиться без олів’є, чи оселедця. Але зараз рейтинг найдорожчої їжі на планеті.

Піца Royale 007

Італійський іммігрант Домініко Кролла в Глазго робить одну із найсмачніших піц у світі. Вартість може сягати понад 4 тисячі доларів. В своєму ресторанчику Домініко, який неодноразово вигравав чемпіонати світу, може приготувати вам ексклюзивну піцу під назвою "Роял 007". На ультра тонкий корж Кролла вкладає ікру просочену шампанським, омара, маринованого в коньяку, оленину і шотландський копчений лосось. Все це всипається найдорожчими спеціями на планеті. На додаток піца прикрашення великою кількістю їстівних золотих пластівців в 24 карати.



найдорожча їжа

Суп з гнізда ластівки

Справжнім делікатесом в Китаї вважається "суп з гнізда ластівки". За чутками, екстравагантне блюдо містить у собі дуже багато афродизіаку. Китайці придумали страву ще 400 років, тому і вона увійшла в імператорську кухню. Рецепт приготування дуже цікавий. Ластівки, встеляючи гніздо для пташенят, скріплюють весь його вміст своєю слиною, формуючи неапетитну масу в'язкої речовини. Саме її висушують і доставляють в дорогі ресторани Китаю, Лондона, Парижа і Пекіна. Після цього засушену слину розпарюють протягом 5 годин і після цього заливають курячим бульйоном. Найдорожчий варіант засушеної слини може коштувати до 10 тисяч доларів за кілограм.


найдорожча їжа

Кавун Densuke / Диня Юбарі

Понад 6 тисяч доларів коштує....кавун. Незвичну ягоду вирощують лише в одному місці на Землі - на японському острові Хокайдо. Для щоденного спожитку, звичайно ж, ніхто його не купує. Бренд класу люкс Dansuke продає кавуни в якості дорогоцінних подарунків. Щосезонний урожай не більше 70 кавунів. Більш за свої кавуни, японці цінують, свої дині Юбарі, так звані “канталупи”. Вони дійсно солодкі як мед, і їх смак не зрівняти ні з чим іншим на планеті. Форма кожної дині Юбарі просто ідеальна, і на ній можна намалювати глобус. В 2008 році один із колекціонерів виклав за дві дині Юбарі понад 22 тисячі доларів.



найдорожча їжа

Ікра Almas

Нафтові шейхи тішать своє самолюбство ікрою, за кілограм якої доведеться викласти 25 тисяч доларів. Називається ікра білуги-альбіноса, яку виловлюють біля берегів Ірана, - "Алмас". Супер-делікатес подають у відповідній упаковці - фасують у баночки із чистого золота.



найдорожча їжа

Трюфель "Альба"

А найдорожчою їжею на планеті є білий трюфель із італійського містечка Альба. На тосканські гриби влаштовують справжні полювання. Найбільший в історії білий трюфель знайшли в 2007 році, його вага півтора кілограма. Трюфель настільки рідкісний, що за нього готові викласти шалені гроші, але є й свої недоліки. Так, в 2004 році куплений за 28 тисяч фунтів стерлінгів гриб вагою в 850 грамів ... просто протух... Більше поталанило казино-магнату Стенлі Хо, товстосум на аукціоні встановив рекорд, купивши тосканський гриб за 330 тисяч доларів. Його приготували і з’їли...



найдорожча їжа

Джерело