В кожної людини є свій Ангел-охоронець, ім'ям якого названа людина. Ангели, послані всім хрещеним людям на допомогу і захист, а також щоб допомагати нам у всіх добрих справах і починаннях.

Олександр

Олександри цілеспрямовані і завжди домагаються свого, з них виходять гарні керівники, які вміють керувати колективом і віддають належне здатним, обдарованим співробітникам. Користуються репутацією справедливих людей.

У відносинах з жінками Олександр прагне бути чарівним. Рідко зустрінеш такого привітного чоловіка, як Олександр. Головна зброя Олександра - комплімент. Олександр не грає, він справді вірить у щирість своїх компліментів, так само як і в істинність своїх зізнань у коханні. Біда в тому, що, поклявшись любити вічно, Олександр через деякий час з таким же запалом буде клястися в цьому іншій жінці.

Данило

Ці чоловіки дуже запальні, ревниві, імпульсивні. За професією вони адміністратори, лікарі, педагоги, інженери в галузі електроніки, підприємці, митці, музиканти, а ще водії, шевці, будівельники. Шлюб їх вдалий. Люблять дітей, але дружині по дому не допомагають.

Товариські й гостинні. Безмірно добрі до рідних і близьких людей. Люблять подорожувати. Вони майже не змінюються з віком, тільки повніють. Невибагливі в їжі і ніколи не зроблять дружині зауваження з приводу несмачного обіду. Не дуже акуратно носять речі.

Макар

Чоловіки та хлопці з таким ім'ям добрі, старанні і товариські, у них багато друзів, через яких часто потрапляють у неприємні історії. Працьовиті й неконфліктні, завдяки цьому в основному домагаються того, чого хочуть.

Під гарячу руку їм краще не потрапляти, правда, вони швидко відходять. Мовчуни, охочіше слухають інших. Люблять, щоб у сім'ї було багато дітей. Макари - хороші майстри. Успішно працюють мулярами, покрівельниками, ковалями, однак серед них є і музиканти, і педагоги, і воєначальники. Воліють працювати самостійно, без помічників. Не квапляться з висновками і тому не допускають серйозних помилок.

Привітання з днем Ангела!

Хай добрий Ангел береже повік

Вогонь зорі, що долею зоветься.

Життя, неначе вишитий рушник,

Багрянцем калиновим усміхнеться.

Нехай волошками цвітуть літа прекрасні,

Нехай здійсняться тисячі бажань,

Щоб доля дарувала тільки щастя,

Ні грама бід, ні капельки страждань.

* * *

В день Ангела бажаю я любові

І від душі успішних перемог,

Натхнення, щастя світлого, здоров’я

І хай тебе оберігає Бог !

* * *

Свят у світі є багато. Іменини - також свято -

Наймиліше від усіх:

Подарунки і пиріг -

Все - тобі, усе - для тебе.

Позирає янгол з неба

На твоє веселе свято

Й ніби хоче нагадати,

Що святий у тебе є

На ім'я, як і твоє.

Він тебе оберігає,

Любить і застерігає:

Любим будь і людям й Богу,

Не цурайсь свого святого -

Й кожен свій день іменин

Відсвяткуй разом із ним.