Співак та головний герой кінострічки "Червона рута" Василь Зінкевич завтра прибуде у Рівне.

Зустріч відбудеться 9 вересня у Рівне нському обласному краєзнавчому музеї. Початок - о 12.00.

Окрім перегляду "Червоної рути", в якій зіграли Софія Ротару, Назарій Яремчук та Володимир Івасюк, також презентують фотовиставку тернопільського члена Національної спілки журналістів України, фотохудожника Романа Островського. На світлинах рівняни зможуть побачити, як у 1971 році в фільмі «Червона рута» було об’єднано Схід та Захід України.

Відвідувачів ознайомлять з рідкісними фотографіями із Буковинського та Прикарпатського краю, використаних у фільмі «Червона рута». До слова, цьогоріч виповнюється 45 років із дня виходу на екрани стрічки. Також в ексклюзивних фото проілюстровано життя Народного артиста України Назарія Яремчука, показ творчості ВІА «Смерічка» із м. Вижниці, Чернівецької області (лауреатів всесоюзного конкурсу «Алло, ми шукаємо таланти»-1972-й рік) та творчості композитора, Героя України Володимира Івасюка.

Також на рідкісних світлинах - телепередача «Алло, ми шукаємо таланти..» з першого фестивалю «Червона рута» в м. Кіцмані (1988р.). Також рівняни дізнаються про перший автограф для преси Назарія Яремчука, побачать світлини, відзняті Володимиром Івасюком перед вбивством.

Виставка триватиме один день.