У Рівному дитяча залізниця відкрила літній сезон. На перший рейс прийшло чимало маленьких пасажирів. На станції їх зустрічали юні залізничники - школярі із Рівного та Здолбунова.

На дитячій залізничній станції гамірно. На подвір'ї зібралося чимало юних провідників. Адже відсьогодні тут відкриють новий сезон пасажирських перевезень. На станції працюватимуть юні залізничники - школярі із Рівного та Здолбунова. Виробничу практику у літній період будуть проходити 420 дітей.

Я взагалі черговий по станції, я дуже люблю цю професію у мої обов'язки входить керувати рухом поїздів, тобто без мене не поїде поїзд, якщо я не дозволю і не переключу світлофор поїзд не поїде і не приїде назад на станцію, - говорить голова ради юних залізничників Іванна Руда.

Цьогоріч рівненській дитячій залізниці виповнилося 70 років. Її колії пролягають у центрі міста, на березі річки Устя із двома станціями – Партизанська та Озерна.

На сьогодні побудували нові стрілочні пости , нову касу оновили трошки рухомий склад, дуже гарно підготувалися, пошили нову форм, - каже начальник Рівне нської дитячої залізниці Наталія Сєркова.

Всього в Україні дитячих залізниць вісім. Рівне нська одна із найдовших, її протяжність більше двох кілометрів.

Порядка до 10 мільйонів ідуть витрати на утримання, на ремонти, на експлуатацію -це в рік. Тобто досить суттєво, - розповів начальник відокремленого структурного підрозділу Рівне нська дирекція залізничних перевезень Олександр Левицький.

На перший рейс у цьому сезоні охочих проїхатися чимало. І малеча, і дорослі поспішають аби зайняти місце. Два вагони забиті вщент.

До теми: у Рівному на залізниці працюють неповнолітні (ФОТО)

Поїздку контролюють юні залізничники. Перша зупинка станція Озерна.

Під час зупинки залізничники змінюють напрям руху і продовжують свій рейс. Курсуватиме потяг у вихідні та святкові дні з 10 по 16 годину. Вартість квитка для дорослого 12 гривень, дитячий 8 гривень .
 

Будьте з нами: Telеgram Facebook Youtube Instagram Viber