Перед початком відвідування дитиною дошкільного навчального закладу потрібно її привчати (планомірно) до нового життя та розпорядку дня. Якщо слідувати усім порадам, тоді ваш із малечею час буде використаний ефективно та на радість обом. І адаптація пройде непомітно.

1. Режим вдома = режим в садочку

Дізнайтеся графік прийому їжі, прогулянок, сну котрий буде у вашому ДНЗ, і поступово привчайте дитину.



pic

2. Все розповідайте дитині

Докладно розкажіть дитині, що її очікує. що у садочку буде багато дітей (більше ніж вдома у мами, і т.д.). Налаштовуйте дитину на позитив, в жодному разі не лякайте чужими людьми, поганими відносинами і т.д. Тільки позитив та оптимізм.



pic

3. Зацікавленість, інтерес, бажання

Дитина повинна хотіти йти до садку. мати власне таке бажання, а не примус від батьків. Пройдіться повз садок, коли дітки гуляють на вулиці, на ігрових майданчиках. І завжди повторюйте, що садочок не нудьга та примус - а задоволення, ігри, навчання та нові друзі.



pic

4. Дитину завжди забирають з садка

Малюк повинен знати, що його завжди заберуть! В жодному випадку не лякайте тим, що не заберете її/його, якщо не будут слухатися, вередувати чи плакати. Таким чином можна нанести психологічну травму!

5. Самообслуговування в першу чергу

Навчіть дитинку самостійно одягатися, вмиватися, гігієні після туалету або ж прогулянки на вулиці. Нехай все не вдається відразу - проте чим більше старань, тим швидше прийде результат. І не сваріть, якщо відразу не буде вдаватися - вірте в дитину та підтримуйте її. Так ви виховаєте дитину самостійною та впевненою.



pic

6. Фізичне і психічне здоров'я

Ваша дитина - найдорожча та найважливіша. Її комфорт найперш, і якщо психічний дискомфорт від відвідування ДНЗ надто великий - варто таки подумати про альтернативу. Так само і ситуація зі здоров'ям - можливо іноді варто потримати малечу вдома. Звичайно, якщо можливо.

7. Інформуйте вихователів про вподобання дитини

Звички, алергія, вподобання - про все повідомляйте вихователям та нянечкам. Це набагато полегшить життя і їм, і вам, і найперш вашому чаду. Дитина відчуватиме близькість, прив'язаність - і тим самим довірливі відносини не змусять на себе чекати.

Нехай відвідини садочку будуть для вашої сім'ї комфортними та незабутніми!

pic