У четвер в ефірі “Телепресклубу” на “Рівне 1” голова облдержадміністрації Віктор Матчук заявив, що не збирається подавати заяву про те, що хоче обійняти місце народного депутата. Така можливість постала перед ним після заяви про складення повноважень нардепа Святослава Вакарчука. Адже Матчук у списку НУНС наступний на проходження в парламент.

– Я не хочу працювати там на знак протесту: просто давити на кнопки, блокувати трибуни, дути у дудки, – коментує Віктор Матчук. – Адже 8 місяців нардепи не приймають законів, а потім за 2-3 дні приймають їх 80, не читаючи, не готуючи попередньо. Можливо наша ВР зараз потребує іншого рівня культури, саме таких людей, які в дудки дудять? Наша політична сила цього ніколи не робила. Я хочу працювати головою, а не губами, пальцями, бігаючи між стільцями. Я не буду подавати заяву, що хочу обійняти це місце.
 
Однак керівник області, як командна людина, не відкидає такої можливості: імовірності депутатства рішенням партії. Крім цього пан Матчук заперечив чутки його імовірне призначення керівником Секретаріату Президента замість Віктора Балоги.
Щодо формування нової коаліції у Верховній Раді, то, на його думку, найбільш природний варіант у ситуації, що нині склалася, – це БЮТ, “Регіони” і комуністи. Хоча про таку перспективу він говорив скоріше з погляду імовірності, без особливого захоплення. Керівник області загалом різко критично оцінив нинішній “союз” БЮТ і “регіоналів”, який намітився у Верховній Раді.

– Щодо зустрічі Президента з президією “Нашої України” , керівниками облорганізацій стосовно нібито підготовки до дострокових виборів, то це просто обговорення перспектив і бажання бути готовими до усіх варіантів розвитку подій, – прокоментував пан Матчук.

Спростовуючи чутки, які ширяться у майбутніх штабах з виборів міського голови 30 вересня, Віктор Матчук заявив, що не буде висувати свою кандидатуру на вибори міського голови Рівного.
– Я виключаю це і буду підтримувати Сергія Васильчука, – сказав він. – За час, що минув після моєї заяви на його підтримку, я лише переконався, що зробив правильний вибір.

Йшлося в ефірі і про те, що за прем’єрства Януковича та Єханурова до керівників областей відношення було кращим.
– Днями мене викликали на засідання Кабінету Міністрів, де розглядалась кандидатура очільника КРУ області. Ми 5 годин просиділи на приставних стільцях біля туалету, аби потім зайти на 20 секунд на засідання, – обурювався керівник області. – Такого відношення до губернаторів за часів Єханурова і Януковича не було. Бо існувало розуміння того, що очільники областей приїжджають в Кабмін не з особистими проблемами, а з важливими робочими питаннями. Нинішнього виконувача обов’язків Святослава Каблака не призначили, оскільки голова РОДА подав своє заперечення і у Кабміні не вистачило одного голосу на підтримку цієї кандидатури. До речі, це був голос солідарного з Матчуком у цьому питанні нашого земляка Юрія Луценка.