Спідвей, футбол, бокс, біг та регбі - все це наше місто, адже Рівне - активне. З кожним роком все більше рівнян записуються у спортивні секції. Рівняни дивляться - їм подобається - вони вболівають, - а також самі прагнуть навчитися тому чи іншому виду спорту. Про Рівне-спортивне у репортажі Анастасії Кучеренко.

Спідвей впевнено можна назвати візитівкою нашого міста. Перший в Радянському Союзі мототрек спорудили саме у Рівному у 1959 році. Рівне нщина славиться своїми спідвеїстами, які неодноразово ставали чемпіонами радянського союзу та Європи. В наш час, тримати марку стає все важче, через грошовий аспект, щоправда рівненські вболівальники не дають занепасти такому драйвовому виду спорту.

За останні роки, чи не найпопулярнішим видом спорту серед рівнян є саме футбол, а все через стрімке відродження футбольного клубу "Верес". Адже з 2011 по 2015 рік у Рівному не було своєї професійної команди. Рівне було чи не єдиним містом в Україні яке не мало свого клубу. Проте завдяки групі ініціативних рівнян в 2015 році ситуація змінилася на краще.

Вже другий рік поспіль у Рівному проводяться видовищні спортивні турніри з таїландського боксу у самісінькому центрі міста. Такі масові турніри сприяють тому, що все більше хлопців хоче опанувати техніку боксу. Щоб вміти захистити себе та своїх близьких. До того ж що силові види спорту також розвивають координацію, витривалість та силу духу. А за останні роки на Рівне нщині відкривається все більше секцій з різних видів боксу.

Останнім часом рідним для рівнян став саме біг. Бігають в нашому місті масово - а все завдяки рівненському клубу бігу. З кожним проведеним заходом все більше рівнян долучаються до спору. Організатори переконують, навіть не очікували, що за такий короткий термін зберуть стільки охочих.

Із завзяттям взялися до розвитку регбі у нашому місті. Передусім ним почали цікавитись саме діти. Та й дорослі не пасуть задніх. Цьогоріч саме стадіон обласного центру приймав міжнародний матч - зустріч збірних України та Чехії.

Спорт - не лише корисний. а й модний. Сучасні тенденції активно впроваджують і рівняни. Тож не лінуються, і все частіше долучаються до активного і здорового відпочинку.