Технології все щільніше входять в наше життя, і ось уже без деяких помічників неможливо уявити повсякденний побут. Якщо вам словосполучення «розумний дім» все ще здається далеким і страшним, зверніть увагу на нашу добірку простих і недорогих способів зробити житло більш технологічним і функціональним.

1. Змішувачі, економлять воду

Сучасні розумні змішувачі вміють робити те, що не завжди виходить у нас з вами - економити воду. При цьому можна вибрати рішення від більш складних і просунутих (наприклад, моделі з регульованою системою аерації струменя або контролем витрати води) до більш простих і бюджетних (спеціальні насадки на крани і душові лійки з обмежувачами).

pic

2. Розумна Wi-Fi розетка

Постійно забуваєте вимикати праску або щипці для завивки? Хороше рішення в боротьбі з неуважністю - розумна розетка. Гаджет знає, як вмикати та вимикати ваші пристрої в заданий вами час. Все завдяки функції таймера зворотного звіту: з ним прилади будуть автоматично відключені після закінчення часу.

Ще з його допомогою можна створити видимість, що вдома хтось знаходиться. Це відмінне рішення для тих, хто хоче виїхати у відпустку або часто вирушає у відрядження: більше не доведеться переживати за безпеку будинку. Режим «Ні будинку» дозволяє включати або відключати пристрої в різний час, створюючи видимість присутності у вас вдома, що відлякує грабіжників. Просто налаштуйте розклад - і вирушайте в теплі краї.

Управляти підключеними до такої розетки пристроями можна в будь-якому місці, де є інтернет, за допомогою спеціального мобільного додатку на смартфоні.

А ще ці розетки допомагають економити. Ви можете зберігати енергію і кошти, використовуючи розумну розетку для управління опалювальними і вентиляційними приладами. Розетка відстежує статистику енергоспоживання в реальному часі і може виводити звіти за тиждень або місяць.

Що важливо: стильний, сучасний дизайн дозволяє пристрою легко поєднуватися з абсолютною більшістю інтер'єрів.

pic

3. Бездротова хмарна HD-камера

Простий і доступний спосіб забезпечити безпеку свого житла - це компактна бездротова хмарна відеокамера. Вона вміє працювати як вдень, так і вночі, оповіщати при виявленні звуку або руху і передавати зображення високої чіткості. За допомогою програми на смартфоні можна отримати доступ до зображення з камери в будь-якому місці: потрібно лише підключення до інтернету.

Пристрій має вбудований мікрофон і стане порятунком для тих, хто переживає залишати одних дітей і домашніх тварин. Із приємних бонусів - 1-кратне цифрове збільшення зображення, високу якість потокового відео, посилення сигналу Wi-Fi і можливість розміщення пристрою на столі, стіні і навіть на стелі.

pic

4. Світлорегулятори

Світлорегулятор - найпростіший і дуже дієвий спосіб не тільки задавати потрібну ступінь освітлення в будинку, але і економити електроенергію. Існують як прості, так і просунуті моделі: з програмуванням різних режимів освітлення, можливістю установки таймера і дистанційним управлінням за допомогою пульта або додатку на мобільному пристрої.

pic

5. Термостати

Як створити комфортний температурний режим і зменшити витрати на опалення, гарячу воду чи електроенергію, знає термостат. Залежно від ваших потреб, можна вибрати моделі для обігрівачів, змішувачів, теплої підлоги. Більш висококласні варіанти не тільки дозволять встановити потрібну температуру, але і запропонують спеціальні програми (наприклад, для енергозбереження), дадуть можливість виставляти таймер і управляти дистанційно.

pic