Чому Ви вибрали професію адвоката, тренера?

Все почалося з дитинства. Дивилася багато гарних фільмів і мріяла стати адвокатом. Зараз розумію, що професія адвокат не проста. Ми постійно маємо справу з конфліктами. Я не уявляю собі, як можна займатися лише судовою практикою, це призводить на мою думку до професійної деформації. Я дуже творча людина, тому професію тренера вибрала також, не випадково. Відчуваю, що маю чим поділитися, що передати.

Що є головним для Вас в професійній діяльності?

Головне для мене, це любити свою професію. Бути завжди різною, змінюватися, наповнюватися новими враженнями, новою інформацією. Професія адвоката буде цікавою тоді, коли ми будемо прагнути до високого особистого та професійного розвитку. В професійній діяльності адвоката велике значення має його репутація, діловий імідж визнання та популярність. Вони є основою для успішної професійної діяльності.

Які особисті та професійні якості людей ви цінуєте?

Усі ми різні. Але, з особистих якостей в людях я ціную щирість, доброту та щедрість не тільки матеріальну, але і щедрість душі. Іноді добрим словом, можна допомогти людині.

З професійних якостей я ціную добросовісність, високий рівень компетентності, комунікабельність, відкритість з межах звичайно розумного.

Чому для Вас важливо займатися громадською діяльністю?

Громадська діяльність, це нові можливості та додаткова реалізація! Для мене, це радість бути в середовищі своїх однодумців, людей, які прагнуть до самовдосконалення та пізнання. Приємно, коли тебе завжди раді бачити, коли щиро радіють твоїм успіхам та досягненням, отримуєш звичайно зворотній зв’язок.

Спілкування між адвокатами, це сила!

Як Ви були обрані та призначені Головою Рівне нського відділення ВГО «Асоціації адвокатів України»?

Юридичною практикою на сьогодні я займаюсь 8 років та маю не одну успішну справу під своїм представництвом. Мій шлях до адвокатури був усвідомлений, у кожного він свій.

На початку розвитку свого власного бізнесу я прийняла рішення навчатися в Школі адвокатської майстерності Асоціації адвокатів України. Саме там я і познайомилася з багатьма колегами, дізналася про Асоціацію адвокатів України. Одного разу поцікавилася: чи є осередок Асоціації адвокатів України в Рівне нській області? Так і вирішила по рекомендації подати пакет документів Асоціації адвокатів України для розгляду своєї кандидатури.

Які можливості для адвокатів надає Асоціація адвокатів України?

Це нова можливість отримувати нову та корисну інформацію, нові знайомства, можливість бути почутим у своєму середовищі. До заходів Асоціації адвокатів України долучаються не лише адвокати, відомі та успішні практикуючі юристи, науковці, представники органів державної влади, студентська спільнота. Ми разом будуємо майбутнє в нашій державі! Заходи Асоціації адвокатів України завжди проходять за участю різних, відомих українських й зарубіжних експертів, вони насичені та цікаві. Також, Асоціація адвокатів України вживає цілий ряд заходів для захисту гарантій адвокатської діяльності.

На які теми Рівне нське відділення ВГО «Асоціації адвокатів України» планує проводити заходи?

На сьогоднішній день Рівне нським відділенням Асоціації адвокатів України було проведено два заходи: семінар по медіації та круглий стіл по захисту гарантій адвокатської діяльності.

Хотілось би провести заходи по виконанню судових рішень в Україні, захисту прав та інтересів дітей, договірному праву, інтелектуальній власності. Але, будемо вирішувати разом.

Ви, як тренер реалізовуєте і свої власні проекти? Які?

Так. Є суспільні проекти в яких я приймаю участь та власні. Це в більшості майстер класи та тренінги на правову тематику, мотивацію, управління конфліктами, балансу. Я працюю з різною аудиторією. Є автором тренінгу «Основи успішної юридичної практики», «Основи сімейного права для жінок», Школи успішного юриста та майстер класів «Запалюй зірки навколо себе на шляху до власної та професійної реалізації», «Все про бізнес-медіацію для успішної організації та розвитку бізнесу», «Юридичні основи для успішної організації та розвитку бізнесу»

Які Ваші найближчі цілі в професійній та особистій сфері розвитку?

Я планую запустити в місті Рівному свою Школу успішного юриста. Це буде перша Школа в Україні, яка буде давати можливість учасникам отримати необхідні техніки, закони успіху, знання та навички необхідні для управління конфліктами, створення власного бренду, особистої ефективності для своєї успішної професійної діяльності.

В Школі буде обов’язкова атестація та сертифікація за участю незалежних та відомих адвокатів, громадських діячів. В кінці учасники отримують авторський сертифікат мною завірений, на пам'ять та для подальшої успішної юридичної практики.

Також, я сподіваюсь, що найближчим часом буде створений Центр по бізнес-медіації при Рівне нській торгово-промисловій палаті. Це, дасть можливість представникам бізнесу використовувати професійну медіацію, як альтернативний та мировий спосіб вирішення комерційного спору за допомогою 3-ї нейтральної та незалежної сторони – медіатора.

Медіація економить власні ресурси, кошти та час, що є важливим в будь-якому бізнесі.

Хороший та успішний адвокат має володіти ефективними навичками комунікації, ведення переговорів, управління конфліктами. Потрібно працювати завжди на користь та в інтересах своїх довірителів!

З особистих цілей, хочу написати книгу «Мій шлях до успіху. Замітки адвоката, тренера», записати свої власні пісні на студії та закінчити професійну Школу по хореографії.

В подальшому планую навчатися надалі в двох професійних коучингових Школах.

Що Ви хотіли би побажати нашим читачам?

Поєднувати роботу, спілкування з рідними та близькими людьми, відпочинок і власний досуг. Особистого та професійного розвитку!