Варення з персиків, найсмачніше з усіх видів варення. У ньому чудово поєднуються смакові якості з корисністю продукту.

Персикове варення за 5 хвилин

Складові: персики - 1 кг, цукор - 1кг 300 г, вода - 1 склянка.

Процес приготування: Для початку потрібно підготувати персики. Їх слід ретельно вимити, звільнити від кісточок і висушити. Потім порізати шматочками. Після переходимо до приготування сиропу. Його можна зварити за допомогою води і цукру. Для цього воду кип'ятять, а потім додають туди необхідну кількість цукру і чекають, коли він розчиниться, при цьому постійно помішуючи сироп. У киплячу рідину слід додати персики і варити 5 хвилин. Потім обробити банки над гарячою парою залити кипляче варення, закатати і охолодити.

Персикове варення з мигдалем і медом

Складові: персики - 1 кг 600 г, цукор - 500 г, мед - 250 г, мигдаль очищений - 100 г.

Процес приготування:Персики слід вимити, очистити від шкірки і кісточок. Потім потрібно порізати плоди на маленькі шматочки і покласти їх в ємність з великими бортами, наприклад, каструлю і засипати цукром. Інгредієнти помістити в холодильник до розчинення цукру. На наступний день ємність з персиками поставити на маленький вогонь і довести до кипіння. Варити приблизно 15 хвилин, періодично розмішуючи, щоб не підгоріло. Додати мед і мигдаль, та варити ще 50 хвилин на повільному вогні. Не варто забувати помішувати вміст каструлі. Стерилізуємо банки над гарячою парою, заливаємо кипляче варення, закриваємо стерилізованими кришками, закатуємо ключем і закутуємо чимось теплим до повного охолодження.



персикове варення

Персикове варення з апельсинами

Складові персики - 1 кг, апельсини - 4 шт., цукор - 1,5 кг, ванілін - 1 щіпка, сік 1 лимона.

Процес приготування: Необхідно підготувати персики. Їх потрібно вимити, потім обсушити. Після цього необхідно підготувати апельсини. Для цього їх потрібно помити і нарізати четвертинками, не очищаючи від шкірки. Апельсинова цедра додасть варенню пікантний смак. Потім засипаємо апельсини і персики цукром, через кілька хвилин добре струшуємо щоб цукор рівномірно розподілився по фруктам. Після того як фрукти дадуть сік потрібно додати до неї лимонний сік і ванілін. Потім поставити ємність з варенням на вогонь і варити 15 хвилин. Після цього зняти з вогню і залишити на ніч. На наступний день варити ще 30 хвилин. Варення готове. Залишилося тільки розлити по стерилізованим банкам і закрити кришками. Залишити до повного охолодження.

Персикове варення з грушами

Складові: персики - 1,5 кг, цукор - 1,5 кг, груші - 500 г, ванілін - 1 щіпка,

Процес приготування: Насамперед необхідно підготувати фрукти. Для цього персики помити і очистити від шкірки. Стиглі персики простіше очистити, але якщо шкірка чиститься важко, то обдайте плоди окропом. Потім персики нарізати маленькими, тоненькими часточками. Груші необхідно вимити й обсушити паперовим рушником. Потім нарізати їх маленькими шматочками. Після помістити фрукти в каструлю і засипати їх цукром. Залишити відпочивати на 3 години, для того щоб персики і груші дали свій сік. Це дозволить не додавати у варення води, і воно вийде більш ароматним і тягучим. Коли фрукти дадуть сік, необхідно поставити каструлю на вогонь. Потім довести до кипіння, зняти пінку і варити, періодично помішуючи 40 хвилин. Готове варення розлити в стерилізовані банки і закрити залізними стерилізованими кришками. Залишити охолоджувати.



персикове варення

Персикове варення з лимоном і корицею

Складові: персики - 1 кг, лимон - 1 шт, кориця - 1 паличка, ванілін - 1 щіпка,

Процес приготування: Для початку необхідно підготувати персики. Їх попередня підготовка досить проста - фрукти потрібно ретельно вимити, потім почистити від шкірки. Це зробити досить просто, якщо спілий персик. Але якщо він недозрел, то найкраще його для початку обдати окропом. Тоді це зробити буде простіше в рази. Вимиті і очищені плоди слід нарізати кубиками. Персики після цього потрібно викласти в посуд і засипати їх цукром. У такому вигляді їх залишити приблизно на 6 годин. Цього часу буде досить, щоб фрукти пустили сік і просочилися цукром. Найкраще цю процедуру робити на ніч або вранці, щоб персики можна було відразу по закінченні цього часу поставити на вогонь. Ставимо їх на повільний вогонь, додаємо паличку кориці лимонний сік і щіпку ванілі і варимо 50 хвилин. Коли буде готове варення - прибрати паличку кориці. Налити варення в стерилізовані банки закупорити і залишити до повного охолодження.

Джерело