На Рівненщині закінчився дводенний семінар для сімейних лікарів. За його результатами 21 лікар з районів отримали сертифікати від Світового банку, Міністерства охорони здоров’я та Рівненської ОДА.

Шестеро тренерів-лікарів (терапевти, кардіологи, неврологи та анестезіологи) навчали, як правильно лікувати хворих на артеріальну гіпертензію та ішемічну хворобу серця. Адже, за статистикою, гострий коронарний синдром найбільша патологія, яка веде до смертності. У Рівне нській області смертність від серцево-судинних захворювань становить 82%.

Лікарям влаштовували тести, щоб перевірити їх знання, медики вирішували задачі під час роботи в групах та детально їх аналізували. Наостанок практичні заняття – робота з манекенами. За цим процесом ретельно стежили фахівці-анестезіологи, давали поради та відразу, при потребі, корегували дії учасників. Це був перший, із 24 дводенних тренінгів, які відвідають сімейні лікарі в рамках першого етапу. До кінця цього року заплановано провести 10 тренінгів, до кінця травня наступного року – ще 14.