Повідомлення про отримання тілесних ушкоджень 59-річним рівнянином унаслідок застосування зброї до поліції надійшло від лікарів швидкої медичної допомоги учора, 18 серпня, близько опівдня.

Як з’ясували правоохоронці, події беруть свій початок ще з восьмого серпня. Тоді, близько 16:30, на території одного із розважальних закладів обласного центру 20-річному рівнянину невідомі нанесли тілесні ушкодження. Із відповідною заявою потерпілий звернувся до поліції, однак лише наступного дня.

За цим фактом відкрито кримінальне провадження за частиною 1 статті 125 (умисне легке тілесне ушкодження) Кримінального кодексу України.

Слідчим було призначено судово-медична експертиза, яка визначить ступінь тяжкості нанесених тілесних ушкоджень. Молодика лікарі не госпіталізовували, він перебуває удома. Крім того, потерпілий вказав на осіб, які його побили.

У ході досудового розслідування правоохоронці встановили, що 20-річний рівнянин, одягнений у камуфльований одяг та з рюкзаком за плечима, територію бару-ресторану поблизу парковки використав як туалет.

Відвідувач, який сидів неподалік за столиком, підійшов до нього та зробив зауваження. Однак той не реагував, і продовжував поводити себе зухвало, наголосивши, що був у зоні АТО, де отримав поранення, але покинув територію закладу. Та вже через декілька хвилин до кафе-бару підійшли п’ятеро невідомих у пошуках «кривдника». 40-річний рівнянин вийшов назустріч, але розмова не склалася і невідомі почали бити відвідувача.

Останній у відповідь розпилив газовий балончик і зник на своєму авто, отримавши тілесні ушкодження. Із відповідною заявою він звернувся до поліції, зазначивши, що серед нападників він упізнав одного із них — 53-річного рівнянина.

За цим фактом проводиться досудове розслідування за частиною 1 статті 125 Кримінального кодексу України. При цьому заявник зауважив, що, маючи за плечима роки військової служби, вдарити інваліда ніколи не зміг би. Це ж підтверджують і свідки події.

А вже учора, 18 серпня, близько 11 години, коли 40-річний рівнянин перебував у тому ж закладі, до нього знову підійшли ті ж невідомі. На території бару-ресторану відбулася стрільба, унаслідок якої отримав поранення 59-річний житель обласного центру. Лікарі діагностували у нього поверхневі рани тім’яної ділянки голови та передньої черевної стінки унаслідок застосування зброї. Після надання медичної допомоги його відпустили додому.

На місці події поліцейські встановили, що стрільба відбувалася зі спецпристрою для відстрілу гумових куль. Скільки ще осіб постраждало під час стрілянини та, які тілесні ушкодження вони отримали, перевіряють правоохоронці.

За цим фактом відкрито кримінальне провадження за частиною 4 статті 296 (хуліганство) Кримінального кодексу України.

Правоохоронці з’ясовують усіх учасників інциденту, свідків та очевидців, повідомляє відділ комунікації поліції Рівне нської області.