20 серпня на кордоні Дубенського та Рівненського районів (с. Зелений Гай), відбудеться зустріч пелетону у рамках ветеранського велопробігу, який стартував 16 серпня в Ужгороді. У заході беруть участь ветерани війни в Афганістані, учасники антитерористичної операції з різних регіонів України.

Загалом учасники велопробігу подолають відстань понад 800 км. Маршрут пройде мальовничими краєвидами України: від Ужгорода до Мукачева, через Верецький перевал до Стрия і Львова, далі проляже через Броди і Дубно до Рівного, потім через Новоград-Волинський до Житомира, а далі прямує до Києва, де фінішує біля Меморіального комплексу пам’яті воїнів України, полеглих в Афганістані (вул. Лаврська, 27).

Програма велопробігу передбачає участь ветеранів у покладанні квітів до пам’ятників та місць поховань загиблих в бойових діях, проведення зустрічей з родинами загиблих воїнів та ветеранами війни.

Метою велопробігу є популяризація ідей патріотизму, поваги до ветеранів війни та учасників антитерористичної операції, вшанування пам’яті учасників антитерористичної операції, загиблих при захисті незалежності Вітчизни, пропагування здорового способу життя.

Ветеранський велопробіг проводиться Державною службою України у справах ветеранів війни та учасників антитерористичної операції та Громадською організацією «Українська асоціація інвалідів АТО», повідомляють у Рівне нській облраді.