Спортивний майданчик на вулиці Князя Острозького поблизу будинків №10 і №14 в Рівному став приводом для конфлікту. Адже мешканці наполягають, щоб ділянка була у власності ОСББ, тим часом є пропозиція депутатів передати його на баланс міста. Мешканці проти, мовляв, таким чином міські обранці підуть проти громади і залишать їх без прибудинкової території.

Так, мешканці вулиці прийшли на засідання сесії просити депутатів не проводити розподіл земельної ділянки таким чином, як пропонує депутат Святослав Стельмащук, а дозволити їм облаштувати майданчик на свій розсуд.

За словами мешканців, вони проти поділу земельної ділянки під майданчиком, так як хоче депутат Стельмащук і нагадали міським обранцям, що депутати мають відстоювати інтереси людей, а не йти проти них.

За словами екс-депутата Рівне нської міськради і мешканки вулиці Марії Конощук, зараз “Рівне азот” готовий провести ремонт цього майданчику.

- Пане Стельмащук, ви якось до “Рівне азату” відноситеся як до “фількіної грамоти”, але ж варто зважати скільки людей там працює і скільки податків вони сплачують місту. Тому не розумію такої позиції, якщо мешканці не підтримують вашої пропозиції, чому ж ви йдете проти нас і настоюєте на своєму? А якщо депутати підтримують пропозицію Стельмащука, то мешканці залшаться повністю без прибудинкової території. Ще такого не було, щоб депутати йшли проти громади, а Стельмащук ходить і питає, де ви візьмете гроші. Візьмем, але не треба йти проти мешканців, - заявила Марія Конощук.

Тим часом депутат Святослав Стельмащук каже, що варто провести поділ ділянки на дві в визначених пропорціях, передати майданчик на баланс міста, а не ОСББ.

Мешканці ж кажуть, що це автоматично зменшить прибудинкову територію біля будинку і наполягають, щоб майданчик був у власності ОСББ.

У свою чергу депутат Олександр Нестерук взагалі запропонував взяти майданчик на баланс управління молоді й спорту, зробити там ремонт і обслуговувати в подальшому цю ділянку.

- Я не знаю для чого робити поділ на дитячому майданчику, якщо його можна взяти на баланс управління молоді й спорту Рівне нського міськвиконкому. Це моя позиція, - сказав депутат.

Тим часом депутат Людмила Туровська додала, що в цьому випадку громада сама готова вкласти кошти в дитмайданчик і просить не витрачати на це міські кошти.

- Тому не розумію, чому не можна піти на зустріч мешканцям, - каже депутат.

У результаті обговорення депутати не підтримали проект рішення щодо поділу земельної ділянки. За це рішення проголосувало лише 16 депутатів.