Вінчання - особливе таїнство. Цей ритуал допускає значно меншу кількість вольностей, ніж цивільна церемонія, тому до церковного обряду потрібно особливо ретельно підготуватися.

Для будь-якої нареченої одразу ж найголовнішим стає питання одягу. Розпис і вінчання можуть проводитися в різні дні, а можуть і збігатися. У першому випадку підходить будь ошатне плаття, з довжиною не вище коліна. Воно не повинно бути занадто строкатим або, навпаки, темним. Недоречні чорний, темно-коричневий і темно-фіолетовий кольори. Ідеальним буде світле весільну сукню класичного покрою. Плечі повинні бути при цьому закриті.



pic

Обов'язковий атрибут - головний убір. Якщо ж вінчання проводиться в день офіційної церемонії, то тоді у нареченої є вибір: або зважитися на більш консервативне плаття, що підходить і для торжества в РАГСі, а також подальшого весільного банкету, і для церковного обряду, або ж придбати дві різні сукні. Декольте - для ресторану, закритий верх - для церкви. Якщо занадто накладно купувати дві сукні, приготуйте мереживну накидку або болеро, щоб прикрити в храмі плечі. Туфлі для церемонії в РАГСі можуть бути будь-якими, але для Вашої зручності переважний низький каблук: обряд вінчання займає мінімум сорок хвилин. На голові нареченої також повинен бути головний убір. В принципі, для церкви досить фати. Однак якщо Ваше вбрання нареченої фату не передбачає, то ретельніше вибирайте зачіску: шовкову хустку може ковзати по волоссю.



pic

Макіяж нареченої не має строгих обмежень. Єдине застереження - губну помаду краще стерти. Нареченому під час вінчання можна бути одягненим у звичайний ошатний костюм, що закриває тіло. Звичайно ж, джинси і спортивні штани не вітаються!

pic