Дитяча істерика - жах для багатьох батьків. А особливо коли все відбувається не вдома, за зачиненими дверима, а посеред вулиці, магазину чи на майданчику. (*Як не нервувати самим та максимально комфортно для всіх завершити дитячу істерику - читайте далі.*)

1. Відверніть дитину, відволікайте її увагу. наприклад можна сказати: собачка побігла, щось впало з дерева і т.д. Цікавість у дітей завжди бере верх - тому користуйтеся моментом.

2. Попросіть дитину...поплакати пізніше! Обґрунтуйте - нам потрібно в магазин, прогулятися, завершити справи, а потім ми поплачемо разом.



pic

3. Перехитріть малюка, розпитайте як саме ви будете разом плакати. Поясніть малюку - ви не проти його істерики, але набагато краще буде, якщо він плакатиме тихіше. А якщо він розбудить менших братиків-сестричок, то дійсно буде погано. Тому малюк може заспокоїтися, розвернеться і тихенько піде по своїх справах.

4. Бігайте та грайтеся. Почасти істерика це неможливість виплеснути зайву енергію. Порахуйте кількість стрибків, відверніть увагу. Цей спосіб дієвий. якщо дитина готова вас чути та слухати вас.



pic

5. Чарівна скринька для сліз. Дитячі сльози цінні для батьків - і якщо вони будуть, як скарби зберігатися у коробочці - це буде чудово. Пограйте із дитиною в таку гру - вона "включиться" в неї та істерика припиниться.

6. Таблетка-цукерочка. Її дія чарівна і починає працювати через деякий час. Запропонуйте дитині перевірити на собі. Та наголосіть, що цукерочка дарує посмішку, радість та гарний настрій. Та переконайтеся - зачекайте рівно одну хвилину і разом із малюком перевірте результат.



pic

Гарного вам настрою та посмішок!