Що очікує на людей, чиє житло продали разом із підприємствами? Де завтра житимуть мешканці відомчих гуртожитків? І чи здатна держава їх захистити? На ці та інші питання ведучої Світлани Сироти відповідав гість студії - начальник регіонального відділення Фонду державного майна України по Рівненській області Віктор Матвієнко. 

Світлана Сирота: Для скількох людей, сімей у Рівному актуальна ця проблема?

Віктор Матвієнко: Це актуальна проблема, не лише для Рівне нської області, ця проблема актуальна для всієї України. В Рівному люди проживають у 28 гуртожитках. Це гуртожитки, які раніше належали до державних підприємств, а сьогодні вони залишились у статутному фонді того чи іншого підприємства. Але є такі гуртожитки, від яких відмовились і влада і господарські товариства. І на базі цих гуртожитків створюють громадські об'єднання із громадян, що проживають в цих гуртожитках і вони їх утримують.

Світлана Сирота: Останню сесію облради пікетували люди з гуртожитків ВАТ "РІВНЕАЗОТ" та "Льонокомбінату". Яка ситуація із цими людьми?

Віктор Матвієнко: Ситуація в цих гуртожитках, які належать до статутного фонду цих підприємств, не можна сказати, що вона складна чи не складна. Тут повинні висловити свою позицію збори акціонерів чи спостережна рада даного підприємства чи керівник. Позиція регіонального відділення відома. Люди повинні в свій період часу приватизувати усі кімнати, адже є закон України, затверджений Верховною Радою.