Мішки під очима можуть з'явитися через безліч причин. Найпоширеніші - безсонні ночі, нестача кисню, неправильний догляд за шкірою повік. У кожному з цих випадків позбутися від мішків під очима буде не складно. В ідеалі, звичайно, якщо ти зможеш підкоригувати свій спосіб життя: будеш раніше лягати спати, гуляти перед сном на свіжому повітрі.

Якщо ж часу на сон зовсім немає, а виглядати надзвичайно потрібно прямо зараз, ми радимо тобі звернути увагу на кілька експрес-масок, які допоможуть вирішити проблему. Але потім все-таки пообіцяй нам виспатися!

Чай

pic Найпростіший спосіб позбавлення мішків під очима: обдай окропом два чайних пакетика (не важливо, який чай - зелений або чорний - ти вибереш, стеж тільки, щоб він був без ароматизаторів і смакових добавок) і відправляй у морозилку, щоб вони гарненько охололи. Чайний компрес поклади на очі хвилин на 10 і, заради бога, хоча б ці 10 хвилин постарайся спокійно полежати і відпочити.

Петрушка

pic Впоратися з мішками під очима допоможе свіже листя петрушки. Наріж його дрібно і поклади на повіки, накривши прохолодним вологим ватним тампоном. Лежати так варто не менше 15 хвилин. Якщо тобі не подобається, що подрібнені листочки розлітаються, то цей же рецепт можна перетворити на корисну маску проти мішків під очима. Просто розітри листя петрушки в ступці або блендері і змішай з невеликою кількістю холодної сметани. Нанеси на повіки, а через 15 хвилин промий холодною водою.

Шавлія

pic Також від мішків під очима допомагає компрес з шавлії. Тобі необхідно заварити одну ложку цієї трави у склянці гарячої води. Дати настоятися приблизно 10-15 хвилин. Після чого настій тобі потрібно розділити на дві рівні частини: одну охолодити, а іншу навпаки прогріти. Тепер поклади на повіки компрес з теплим відваром, а через кілька хвилин поміняй його компресом з холодного. Чергуй так кілька разів, поки не помітиш поліпшення.

Холодна вода

pic Холод – природний засіб для зменшення набряклості. Вам просто необхідно кілька разів на день, по мірі необхідності, обполіскувати обличчя холодною (крижаною) водою. Ще можна використовувати мішечки з загорнутим в них льодом, які поміщаються на очі на 1 хвилину.

Огірок

pic Ферменти, що знаходяться в ньому і його терпкі властивості допомагають зменшити відтечи навколо очей. Наріжте огірок товстими скибочками і покладіть їх у холодильник на 20 хвилин. Після помістіть на кожне око по скибочці до того часу поки вони не стануть теплими (близько 10 хвилин). Таку процедуру повторюйте декілька разів на день. Плюс до всього такий народний засіб зменшить зморшки навколо очей і освіжить колір обличчя.

Молоко

pic Воно має цілющу властивість на шкіру навколо очей. Замочіть кілька ватних кульок в холодному молоці і помістіть їх під очі на 10-15 хвилин. Після цього мішки повинні значно зменшитися.

Алое

pic Завдяки наявності антиоксидантів і вітаміну Е це рослина здатна швидко знизити набряклість під очима, поліпшити циркуляцію крові і позбавити від зайвої рідини. Застосовується чистий сік Алое під кожне око, як крем один раз в день. Головне, стежте, що б сік ні потрапив в очі.

Картопля

pic Також як і огірок, картопля ефективний у швидкій боротьбі з мішками під очима. Крохмаль, що міститься в ньому, має протизапальні властивості. Візьміть середню картоплину, очистіть, натріть на середній тертці і покладіть в шматок чистої тканини. Тепер два таких кулечка покладіть на очі на кілька хвилин. Якщо мішки під очима дуже великі, повторіть процедуру з початку кілька разів. Такий засіб, кажуть, допомагає і від головного болю. Білок яйця повертає шкірі пружність, що також допоможе в порятунок від опухлих очей. Збийте два яєчних білка до однорідної консистенції, і за допомогою щіточки або тканини нанесіть під очі. Залиште до висихання і змийте теплою водою. Таке рецепт зробить шкіру під очима більш підтягнутою і пружною.

Сіль і гаряча вода

pic Візьміть склянку теплої води і додайте половину чайної ложки солі. Гарненько змішайте. Намочіть в розчині ватяні кульки, переконавшись, що вода не надто гаряча. Покладіть їх на очі, на півгодини. Після цього мішки повинні значно зменшитися.

Холодна ложка

pic Напевно, всім в дитинстві прикладали холодні ложки на лоб, що б уникнути появи шишок. Так от за допомогою цього предмета досить швидко можна зменшити і мішки під очима. Помістіть кілька ложок в холодильник на 10 хвилин і прикладайте до очей, поки метал не потеплішає. Після відразу ж замінюйте нової ложкою. Це засіб розслабляє кровоносні судини і натягує шкіру під очима. Воно дуже ефективно і в умовах будинку воно є найбільш простим і швидким.

Полуниця

pic Містить в собі альфа-гідрокси кислоти, які омолоджують шкіру і роблять її пружною. Для приготування засобу помістіть полуницю в морозильну камеру на півгодини. Видаліть з неї лід і наріжте товстими скибочками. Ляжте і помістіть під кожне око по часточці ягоди на кілька хвилин. Результат повинен бути помітний відразу.

Тепер ви готові до будь непередбаченої ситуації і наступного разу мішки під очима не застануть вас зненацька. Ці швидкі домашні рецепти дійсно ефективні і допомагають кожен день мільйонам жінок повернути свою красу. Проте, якщо мішки під очима з’являються у вас без жодної видимої причини і це супроводжується дискомфортом, болями, погіршенням зору, то вам необхідно негайно звернутися до лікаря для встановлення справжніх причин появи мішків