Діти у Глинному, що на Рокитнівщині, отримали шанс нарешті розпочати навчальний рік. Депутати обласної ради сьогодні на позачерговій сесії практично одноголосно підтримали зміни до бюджету, в яких передбачили кошти на будівництво сільської школи. Нагадаємо, канікули у Глинному тривають і досі. Батьки 700 учнів не хочуть пускати дітей до аварійної школи. Бояться за їхні життя. Представники батьківського комітету навіть приїхали до депутатів. Подивитися, як ті голосуватимуть.

Під дверима сесійної зали обранців зустрічали не селяни з Глинного, а рівняни, які мешкають в гуртожитках ВАТ "Рівне азот". Кажуть, лише два місяці тому, як дізналися, що їхнє житло потрапило до статутному фонді підприємства під час його приватизації. А вже 23 вересня спливає термін санації. Тож - кажуть - понад тисяча рівнян може залишитися без даху над головою.

Зовсім поруч - інший, хоч і не такий чисельний пікет. Це мешканці іще одного відомчого гуртожитку на Льонокомбінатівській, 15. Кажуть - також бояться залишитися на вулиці. Тому, як і їхні сусіди - пікетувальники, просяться у комунальну власність міста.

Мешканців азотівських гутожитків беруть під опіку депутати-бютівці. Керівник однойменної фракції Микола Кучерук проблеми людей озвучує у депутатському зверненні. Більшість його підтримує. Люди ж мусять почекати - пояснюють в облраді.

Що ж робити рівнянам з Льонокомбінатівської - невідомо. Їхнє питання депутати не розглядали. Натомість взялися за те, заради якого власне і зібралися. Без обговорення і практично одноголосно підтримали зміни до бюджету. 8 мільйонів перевиконання віддали на школи у Глинне, Тинне та Богуші.

Батьки з Глинного, котрі приїхали на сесію, радості не ховали. Однак ділитися нею з журналістами не поспішали. Спершу радилися з начальником обласного управління освіти.

За парти учні Глинного можуть сісти вже наступного понеділка. Будувати ж нову школу в селі розпочнуть післязавтра - обіцяють в адміністрації.

Одностайність депутатів закінчилася, коли від господарства перейшли до політики. Подальші дві години сперечалися: хто винен у розвалі демократичної коаліції.