Харчова сода є прекрасним розпушувачем, який найчастіше використовують для приготування тіста. Але це не єдиний варіант, де з користю можна використати звичайну соду.

 Сода - прекрасний засіб для прибирання! Сода безпечна для здоров'я, не викликає алергії, не залишає запаху, дешево коштує і очищає практично все!

Чайник

Найпростіший спосіб почистити чайник від накипу - обробити його за допомогою харчової соди. Досить просто наповнити чайник водою, насипати в воду 1 столову ложку соди, довести воду до кипіння, після чого залишити на малому вогні хвилин на 30. А після - просто промити водою і знову наповнити водою заново. Закип'ятіть, щоб видалити залишки соди.

Читайте також: Секрети догляду за мікрохвильовкою

Жирна сковорідка

Змішайте миючий засіб з содою і протріть цією пастою жирні сковорідки. Жир зникне без особливих зусиль.

Срібні прикраси і столові прибори

Якщо ваші срібні прикраси втратили блиск, покладіть на дно каструлі лист фольги, висипте в неї 60 г соди, залийте 1 л гарячої води і покладіть прикраси в воду. Після цього поставте посуд на вогонь, закип'ятіть на повільному вогні 15 хвилин.

Взуття

З неприємним запахом вашого взуття також впорається сода! Для цього візьміть невелику кількість харчової соди і насипте в взуття. Залиште на 1 годину, а після - видаліть соду, і від запаху не залишиться і сліду.

Брудний холодильник

Так само з неприємним запахом в холодильнику впорається сода. Протріть нею всі стінки та полиці, а також насипте трохи порошку в відкриту ємність і залиште її на полиці на деякий час.

Читайте також: Як правильно доглядати за пральною машиною

Фрукти та овочі

Видалити восковий наліт продуктів можна так: потрібно вимити овочі та фрукти в теплому розчині соди.

Запах з відра для сміття

Просто киньте ложку соди на дно пакета для сміття або під нього, і тоді вам не доведеться з кожним відкриттям кришки відра морщитися.