Кухня – важливе місце для кожної господині, і тут найважче зберегти чистоту. Є ряд речей від яких терміново потрібно позбутися на кухні.

 1. Поліетиленові пакети

У багатьох країнах ця неекологічних упаковка вже заборонена, а у нас продовжує користуватися великим попитом. Адже поліетилен обмежує вентиляцію, внаслідок чого продукти швидше псуються. Рекомендуємо зберігати продукти в паперових пакетах, які є безпечні для навколишнього середовища.

Чому варто відмовитися від пластику і як це легко зробити

2. Освіжувач повітря

Це засіб призначений тільки для просторих і добре провітрюваних приміщень. А в маленькій кімнаті, в кухні, від освіжувача буде лише боліти голова.

3. Пластикові пляшки

Скупчення пластикових пляшок займає багато місця, що тільки підсилює почуття безладу. Коли залишаєте на кухні чергову пляшку, подумайте, чи потрібен вам цей мотлох.

4. Харчова плівка

Рекомендуємо зберігати їжу в підходящому посуді, адже при температурних коливаннях харчова плівка виділяє шкідливі речовини.

Засоби для прибирання, які не можна змішувати між собою

5. Пакети з крупами

Зберігання круп в пакетах - не найкраще рішення для хорошої господині. Краще тримати крупи, цукор та інші продукти в спеціальних контейнерах.

6. Мокрі ганчірки

Всі ми колись мали на кухні мокру ганчірку, яка видавала неприємний запах. А це справжній розсадник мікробів. Рекомендуємо міняти ганчірки регулярно, а також не зберігати у вологих місцях.

7. Зайві речі

Блокнотики, ручки, іграшки і т.д. часто захаращують простір кухні. Виходить, що кожен, хто живе в будинку вносить свою лепту у створення безладу. Поговоріть з усіма, щоб кожен зберігав речі у відповідних місцях.

У кожної господині є такий набір кухонного приладдя. Позбавтеся від цих речей, і ви побачите, як по-новому заграє ваша кухня.

14 секретів, які вбережуть вас від купівлі неякісних продуктів