Більшість державних шахт має застаріле обладнання, а це, своєю чергою, призводить до неефективності їх роботи. Саме тому 17 копалень, серед яких дві волинські, можуть ліквідувати.

Про це повідомив заступник міністра енергетики та вугільної промисловості України Анатолій Корзун під час наради, яка відбулась 4 серпня за участю Міністра Ігоря Насалика.

Як запевнив Насалик, міністерство вживає необхідних заходів для погашення заборгованості із заробітної плати. Зокрема, прийняли рішення про перерозподіл коштів, виділених Міненерговугілля із Державного бюджету, і ці 200 мільйонів гривень, як запевняють у міністерстві, найближчим часом дійдуть до шахтарів.

Окрім того, міністр запропонував здійснювати виплати шахтарям двічі на місяць, як це передбачено галузевою угодою, щоб усі гірники мали рівні умови і вчасно отримували зароблені кошти.

Під час наради заступник Міністра наголосив, що на більшості державних шахт застаріле обладнання, що призводить до неефективності їх роботи. Враховуючи усі проблеми, управління подало список підприємств (шахт), які у разі необхідності ліквідують, серед 17 копалень зазначено "Шахту №1 Нововолинську" та "Шахту №9 Нововолинську".

Про це повідомляють Інформаційне агентство Волинські Новини.