Набір до Школи телеоператорів оголосила цього тижня телерадіокомпанія “Рівне 1”. Кращим випускникам гарантують можливість співпраці з Першим місцевим. Навчання планується на вересень.

— Саме у вересні нашому телеканалу виповнюється 15 років, — розповідає виконавчий директор ТРК “Рівне 1” Людмила Хома. — Для дитини це — нелегкий підлітковий “перехідний” вік, а ось для телеканалу, що зростав і утверджувався, по суті, разом із незалежною українською журналістикою, вільним ринком ЗМІ та й, зрештою, державою взагалі — дата чимала. Тут, образно кажучи, можна й рік за два рахувати, якщо не за три. Відтак, маючи за плечима солідний досвід телевиробництва, низку перемог на престижних всеукраїнських телеконкурсах, відчуваємо і впевненість, і професійне та моральне право передавати основи нашого ремесла іншим — тим, хто, можливо, поповнить когорту телевізійників завтра. Таку роботу започаткували ще в 2006-му, провівши першу Школу телевізійного журналіста, яка згодом переформатувалась у Школу універсального журналіста — наш спільний проект із Видавничим домом “ОГО”. Нині ж — плануємо провести першу Школу телеоператорів.

Як передбачається, заняття у Школі телеоператорів проводитимуться двічі на тиждень упродовж трьох тижнів у вересні. Шість занять, де поєднаються теорія і практика, допоможуть бажаючим освоїти основи операторської майстерності від досвідчених телевізійників, отримати елементарний практичний досвід і в подальшому, після успішного проходження занять, претендувати на можливість позаштатної співпраці з телеканалом “Рівне 1”.

— Наявність власної відеокамери не є обов'язковою умовою для участі в Школі, — додає Людмила Хома. — Головне — це ваша готовність опанувати премудрості телеоператорського ремесла, бажання побачити світ по той бік відеокамери. А він, повірте, доволі цікавий! Сплав вашого бажання та наших можливостей навчити вас обіцяє бути міцним і надійним — тож слово за охочими!

Інформація щодо участі в Школі телеоператорів надається за тел. (0362) 62-04-44, (0362) 62-04-44, в робочі дні з 9 до 18 години, запитувати Оксану Кравець. Резюме від претендентів приймаємо на e-mail provokacia@i.ua або vg2001@ukr.net. У темі листа вкажіть, будь ласка: “Школа телеоператорів”.