Не маєш ліцензії - геть з дороги. Міліціянти сьогодні влаштували ревізію таксистів Рівненщини. Перший день такого моніторингу виявив купу недоліків. Без дозволів і з технічними пошкодженнями працює третина таксистів у Рівному. Ще одна проблема - ціни на проїзд - у неліцензованих водіїв вони у кілька разів завищені.

Одна, друга автівка і в усіх несправності. Про порушення правил зупинки чи стоянки інспектори взагалі мовчать – вони традиційні для таксистів. Водій цієї "дев'ятки" взагалі працював без ліцензії.

Це порушення коштуватиме таксисту понад півтисячі гривень. Щоправда штрафи у боротьбі з порушниками малоефективні, переконують працівники ДАІ. Не ліцензовані таксі стали у Рівному масовим явищем. Лише чотири сотні водіїв працюють з дозволами, порушників же утричі більше.

Неабияк дошкуляє рівнянам нефіксовані ціни за проїзд. Подекуди таксисти правлять захмарну вартість. Фахівці виступають за фіксовану ціну. Щоправда без лічильників спекуляцій не уникнути.

За фіксовану ціну виступають і ліцензовані таксисти. Кажуть це зручніше і для водіїв і пасажирів.

Скільки Даішники перевірятимуть таксистів невідомо. Переконують поблажок не буде нікому поки не наведуть лад на міських вулицях.