«Мати героїня» - про це почесне звання мріє чи не кожна багатодітна матір. А таких на Рівненщині кілька тисяч. За останні чотири роки Президент своїм указом ощасливив майже шістсот мам, які виховали щонайменше п'ятеро дітей. Утім іще вісім тисяч жінок чекають на почесне звання. А ще більше на пільги, які ним передбачені.

У сім'ї Сергійчуків дев'ятеро дітлахів. Усе роблять гуртом. У 2005–му пані Любов подала документи на присвоєння їй почесного звання «мати героїня». Кажуть, сама не хотіла, чоловік наполіг, адже пільги значні для багатодітної сім'ї.

Якби звання отримала хоч у минулому році, багатодітна мама була б вже на пенсії.

Родичі цієї сім'ї рекордсмени – виховуюють 11–ть діток, дев'ятеро ще неповнолітні. Мама Галина також немає звання героїні, поки чекає визнання від Президента, адже саме він ставить підпис під відповідним указом. Таких сімей у селі Кідри Володимирецького району – 139. Незважаючи на ігнорування влади, бідкаються жінки вони і далі народжують. Рівне нщина б'є усі рекорди, кажуть чиновники. Статус «мати-героїня» з 2004 по сьогодні вже присвоєно майже шести сотням жінок. Винагорода у шість тисяч тридцять гривень їх вже чекає.

Решті, а таких понад вісім тисяч, чиновники радять чекати. Обіцяють, Президент про них не забуде, обов'язково подарує підпис під Указом і хоч трохи полегшить життя багатодітним сім'ям Рівне нщини.