Почну з того що Боря (хоча спражнє імя - Барух Єфраімович Стеклер) це непересічна особистість, фахівець найвищого класу!

Навіть у Москві на Лубянці він є живою легендою. Ще за часів СССР він читав лекції у Вищій Школі КДБ, хто зна можливо і самому ВВП. Під час війни він служив у військовій розвідці, неодноразово ходив зі своїм загоном за лінію фронту, брав у полон фашистів, на його рахунку безліч розвід виходів, особисто привів 42 "язика", під час звільнення Європи приймав участь у вуличних боях, одним з перших форсував Одер. Перемогу зустрів у Берліні. Був багато раз поранений, має бойові нагороди. Після війни перейшов на службу у СМЕРШ йому відразу запропонували посаду в управлінні контррозвідки в Москві, але він особисто подав рапорт щоб його направили в найнебезпечніший регіон - Західну Україну для відлову фашистських прихлєбателей бандерівців. Він приїхав звичайним оперативником, але через свої виняткові аналітичні здібності, та великий бойовий досвід відразу став мозговим центром по висліджуванню та нейтралізації бандерівців, хоча ті всіляко використовували конспірування, Боря швидко їх вичисляв, а далі діло техніки - загін автоматників НКВД і мерзотників ставало менше. Дуже бандерівці ховали свого одного художника Хасевича, який мав руки по лікоть в крові, в першу чергу польських селян. Боря мені розповідав що виродок Хасевич під час війни співпрацював з СС, і особисто видав їм Польських агентів яких закинули на Волинь з Британії аліатські війська. Тому для Бориса Єфимовича було ділом честі ліквідувати ката, з цією справою він впорався швидко та успішно. До 1956 року з бандпідпіллям було покінчено. Далі робота Ровенського відділу КГБ була зосереджена на протидії розвідці Західних Країн. У 1973 році Борис Єфимович вийшов на пенсію і його було призначено директором Інтуристу, насправді це було продовження служби - робота під прикриттям. Він розповідав що вся робота була зосереджена на прослуховуванні, і відстежуванні іноземних туристів, а також під видом наших туристів засилка агентів КГБ у ворожі країни. Розпад СССР він сприйняв як особисту трагедію, розповідав про важку депресію з цього приводу. Навіть були думки виїхати в Ізраїль чи до Росії (йому у Москві пропонували квартиру), але на жаль за сімейними обставинами він не міг так швидко переїхати.

Потім почалася темна полоса, почалися цькування націоналістів, на щастя про ветерана пам'ятають у місцевому СБУ, всіляко підтримують і гарантували захист. Бажаю своєму товаришу крепкого здоров'я, енергії, та перемог у подальшій боротьбі з такими виродками як Вятрович. До речі польсmкі історики найближчим часом готують програму про Волинську Різню, в який Борис Єфимович виступатиме в ролі свідка, і викриватиме злочини бандерівців!

"Вчитель історії" намагається виправдати тог, кого в Рівному публічно пропонували судити, як військового злочинця за вбивство неповнолітнього 16-річного хлопця на Зарічненщині та співучасть у ганебному вбивстві безногого каліки. Боря боїться, що з матеріалів його особової справи українці дізнаються і про інші злочини, про те,за що саме він отримав 5 мутних орденів.Дізнаються про те,як під його бездарним керівництвом в Одері було втоплено рацію і зброю. Про те що він насправді робив в Інтуристі, про те звідки у нього свіжонадрукована ефесбешна література. Багато чого дізнаються. Це-неминуче!!!!

pic