На території Центральної артилерійської бази озброєння Збройних Сил України, що на Рівненщині, відбулась екскурсія для дітей одного із місцевих дитячих таборів.

Під керівництвом військових, 50 хлопчиків та дівчат, віком від 10 до 14 років, відвідали наметове містечко, казарму, пожежну команду та цехи бази, де з початком антитерористичної операції на Сході країни налагоджено ремонт ракетно-артилерійського озброєння. Оглянувши виробничі потужності, гості попрямували до майданчику відстрілу гармат, де проводились випробування гармат гідропострілом.

Як зазначив під час заходу заступник начальника Центральної артилерійської бази озброєння підполковник Дмитро Яцків, обсяги виконаних робіт у військовій частині в декілька разів перевищують план. Тільки за липень силами колективу в цехах бази відновлено та відремонтовано для Збройних Сил України понад 200 одиниць ракетно-артилерійського озброєння. Зокрема, гаубиці, протитанкові гармати, зенітно-кулеметні установки, великокаліберні кулемети, оптичні прилади тощо. Видано у війська більше 6000 одиниць стрілецької зброї. Також силами виїзних бригад нашої частини в зоні АТО відремонтовано у базових польових таборах близько 100 одиниць ракетно-артилерійського озброєння. Зокрема, гаубиці Д-20, Д-30, протитанкові гармати МТ-12, гармати «Гіацинт-Б», «МСТА-Б» та інші.

Як повідомив офіцер, такі заходи для підлітків тут вже стали традиційними. Заради військово-патріотичного виховання учнівської молоді військовослужбовці зустрічаються з дітьми як під час навчання, так і в канікули.

Заступник командира частини по роботі з особовим складом підполковник Віктор Слободзян переконаний, що після таких зустрічей діти краще розумітимуть, хто такі люди у військових одностроях і яка їхня роль у державі.

— Такі заходи дозволяють популяризувати армію серед підростаючого покоління і переконати потенційних захисників Вітчизни, що служити зараз — престижно, — зазначив він.



pic

pic

pic

Про це повідомляє прес-служба Міністерства оборони України в Рівне нській області.