Більше того, він вирішив їх удосконалити та поставити у більш цивілізовані рамки. Вже з 1 липня уся медична благочинність буде йти виключно на невідкладну допомогу. А за що звичайним людям таки доведеться платити головний очільник області розказав місцевим журналістам.

Недаремно голова Рівне нської облдержадміністрації так переживає. Більшість дзвінків до нього на гарячу лінію - про корупцію в системі охорони здоров'я. Люди жаліються - благодійні внески примусові та надто великі - і за невідкладну допомогу все одно доводиться платити. Лише за минулий рік медичні заклади області зібрали понад 30 мільйонів добровільних коштів від населення. Цього року вже 6. Ці кошти, каже губернатор - ідуть на все що завгодно - меблі, ремонти але не на лікування. Грошей у влади немає, тому боротися з благочинністю вона не буде. Більше того, примусить її попрацювати на благо людей. Вже з першого липня усі благодійні внески будуть проводиться виключно з доброї волі пацієнтів та за суворою звітністю.

Василь Берташ пообіцяв що вже за два тижні у кожному медзакладі при вході з'являться спеціальні інформаційні дошки, де чорним по білому буде написано за що потрібно платити, а що буде безкоштовно. Без благодійності каже головний медичний чиновник області, медицині буде вкрай важко.

А поки медики готуються до чесної та відкритої медицини з початку липня, голова облдержадміністрації нагадує - вже незабаром усі медичні заклади області виведуть на чисту воду, 15 жовтня закінчиться їх аудит. Тоді Василь Берташ побачить - хто як працює, господарює та головне лікує. І робитиме висновки. А поки закликає усіх мешканців області при виявленні порушень зі сторони медиків не соромитися, і телефонувати на гарячу телефонну лінію за номером 695 134.