Обдарованих рівненських школярів та їх наставників сьогодні відзначили грамотами та грошима. Обласна влада так вирішила подякувати юним філологам, фізикам, митцям, спортсменами та журналістам за їх розумні досягнення. Майбутня еліта - півтори сотні старшокласників-призерів різноманітних конкурсів та олімпіад зібрались в обласному ліцеї-інтернаті.

Євгенія Лагода - цьогорічна випускниця рівненської загальноосвітньої школи №6. Упродовж року дівчина стала призеркою олімпіади з української мови, конкурсу знавців української імені Петра Яцика та конкурсу-захисту Малої академії наук. Але найбільше їй запам'яталась участь у всеукраїнському Турнірі юних журналістів на базі Острозької академії, де рівненська команда виборола третє місце.

Таких, як Євгенія, у залі - півтори сотні. Призери олімпіад і турнірів, мистецьких і спортивних змагань - обдарованих старшокласників та їхніх вчителів влада вітає стоячи. Для них підготували премії від 300 до 600 гривень і почесні грамоти.

Головний освітянин Рівне нщини Іван Вєтров тішиться: упродовж останніх років досягнення учнів-олімпійців - стабільно високі, а особливу гордість викликають здобутки вихованців Малої академії наук.

Із такими досягненнями, каже Іван Вєтров, - не соромно просити обласне керівництво про збільшення фінансування підтримки обдарованих. Влада, у свою чергу, запевняє: до освітянських новацій рівнян привертатиме увагу всієї України.