«Радість – основа творчості» (М.Гоголь). Особливої уваги заслуговує мотивація, як запорука нашого успіху та досягнення цілей.

Саме мотивація є тією внутрішньою силою, енергією, паливом, яка допомагає нам рухатися вперед та досягати перед собою поставлених цілей.

За допомогою мотивації нас драйвує не тільки ціль, але і сам процес досягнення її.

Але, що робити коли іноді сил немає? Що робити, коли мало внутрішніх та зовнішніх ресурсів рухатися вперед? Як працювати над своєю мотивацією?

Питанням мотивації я займаюсь впродовж п’яти років та встигла за цей період поставити собі безліч запитань.

Як надихати себе самого? Де знайти своє джерело натхнення? Де брати енергію для досягнення цілей, якщо інші лише потребують її?

Я як, тренер... маю віддавати, отримуючи радість та усмішки людей, їх нові відкриття, переконання та ідеї.

Іноді, ти віддаєш себе людям, які тебе оточують, але систематично потрібно себе наповнювати, змінюватися, вдосконалюватися, як в особистому так і в професійному житті.

Ваша енергія, ваш час, саме цінне, що ви можете віддавати людям.

Віддавати ми взмозі лише тоді, коли ми розвиваємося, коли ми маємо любов, успіх, радість та хочемо їм поділитися із близькими людьми та Всесвітом.

Любов, самий сильний ресурс для людини та для її мотивації. Якщо у вас її багато, ви можете віддавати, ви щаслива людина, ви можете багато досягнути! У першу чергу, потрібно мріяти та не боятися, це робити. Саме мрія буде надихати вас кожного дня, вона буде піднімати вас вранці.

Важко, коли ми працюємо на повну, викладаємося, але не досягаємо поставлених целій. Тоді звичайно падає наша мотивація, ми не отримуємо бажаного результату.

Можливо потрібно ставити "вищу планку"? Пройти додаткове навчання, поїхати за кордон, зустріти необхідних людей, відчути ту ситуацію в якій ви знаходитесь, змінити свої взаємовідносини з оточуючими, відмовитися від шкідливих звичок, нам необхідні позитивні зміни кожного дня. Можливо Всесвіт очікує від нас більшого, бо ми можемо більше? В нас є два варіанти: або залишити все, як є, або змінюватися, іти далі, пробувати, ризикувати, підніматися, перемагати, вдосконалюватися.

Життя, як їзда на велосипеді, якщо вам важко значить, ви ідете вверх.

Як правильно працювати над своєю мотивацією?

1. Займайтеся улюбленими справами та майте час на особистий розвиток.

2. Знайдіть, які ресурси будуть піднімати в вас енергію, давати вам сили (спорт, природа, смачна та корисна кулінарія, творчість та ін.)

3. Вибирайте своє середовище спілкування. Важливо мати в своєму оточенні людей, які будуть вас надихати.

4. Зрозумійте, що ви самі створюємо себе, свою історію успіху та проживаєте безцінний власний досвід кожного дня.

5. Усвідомте, що успіх, це в першу чергу наявність волі та характеру.

6. Мрійте. Все починається з думок, наповнюйте себе великими думками, ставте високі цілі. Усі рамки існують лише в нашій голові.

7. Спостерігайте за Всесвітом, ми бачимо прекрасне, якщо в середині нас живе прекрасне.

8.Набувайте та вдосконалюйте свої знання в сфері мотивації, емоційної компетентності, особистої ефективності та ін. Існує багато різних тренінгів.

9. Сам процес досягнення цілей має приносити вам задоволення. Спосіб досягнення ваших цілей, це питання честі.

10. Пам'ятайте, що зовнішній вигляд, наш стиль, імідж відображає наш внутрішній стан та відношення до миру та людей.

11. Наповнюйте себе корисною інформацією та враженнями, читайте цікаві книги, дивіться фільми, навчальне відео, подорожуйте, відвідуйте культурні заходи (мінімум політичних програм та преси, критики, звинувачень).

12. Ми можемо допустити погані думки, але ми маємо право від них відмовлятися.

13. Ставте кожен день собі запитання. Що, я можу сьогодні зробити для досягнення своєї цілі? Якою особистістю я маю стати, щоб досягнути своїх цілей? Для чого, мені потрібно досягнути таких цілей? Що буде далі, коли мої цілі будуть досягнуті?

14. Сформуйте свою власну формулу мотивації. Наприклад: любов + сім'я + професійна самореалізація + навчання.

Нехай кожна людина відчує, що зустріч з вами, це радість, це нова можливість, це дар! Натхнення усім нам, надихайте обов'язково себе та близьких!

Статтю підготувала Олеся Сергієнко сертифікований
коуч по стандартам ICF, ECF (життєвого балансу, взаємовідносин,
професійного розвитку), бізнес-тренер, медіатор, адвокат, директор
і засновник ПП юридичної фірми «Компроміс-Право»