Дієтологи не тільки не забороняють, але і рекомендують десерти тим, котрі худнуть. До легких десертів відносяться пастила і зефір, мармелади, фруктові желе, фруктові салати, заправлені нежирним йогуртом. Влітку цей перелік можна доповнити фруктовим морозивом, а в зимовий період — печеними яблуками.

Вашим рідним, швидше за все, сподобається смак сирно-ягідного торта.

Для цього легкого десерту знадобляться: будь-які ягоди, нежирний сир (500 г), желатин (25 г), цукор (три столові ложки), молоко (половину склянки), кава (100 мл) і пачка печива.

Приготування: викласти ягоди у форму для запікання. Заварити міцну каву, печиво змочити в каві і викласти на дно форми. Залити желатин теплим молоком і залишити на десять хвилин для набухання.

Міксером збиваємо сир з цукром і змішуємо з розбухшим желатином. Викладаємо сир на печиво пошарово, готовий торт ставимо в холодильник на дві години, після чого прикрашаємо його кокосовою стружкою або какао.



дієтичні десерти

Шоколадне низькокалорійне печиво можна приготувати всього за півгодини.

Вам знадобиться: будь-яке варення; рафінована рослинна олія; цукор (столова ложка); борошно (250 г); какао (дві столові ложки); сода (чайна ложка); щіпка солі, ванільний цукор (половина пакету).

Приготування: змішати варення з рослинним маслом, додати сіль, цукор і ванільний цукор, окремо просіяти борошно, змішати з какао і додати соду. Потім поступово з’єднати всі компоненти, а з отриманого тіста сформувати кульки розміром з волоський горіх, сплющити їх і випікати при 180 градусах 10-15 хвилин.



дієтичні десерти

Джерело