Ще більше підпорядкувати собі керівників областей спробувала Юлія Тимошенко. Напередодні парламент 350 голосами надав право Кабінету міністрів призначати виконувачів обов'язків голів адміністрацій у разі, якщо кандидатури від уряду Президентові не сподобаються. Якщо Закон вступить у дію, глава держави втратить можливість впливати на кадрову політику на місцях.

На рішення народних депутатів у Рівне нській адміністрації офіційно не реагують. Прес-секретар голови РОДА Тарас Максименко телефоном повідомив - Президент закону не підписав - отже нічого коментувати. Та й навряд чи Віктор Ющенко такий документ завізує - адже це позбавить його частини повноважень. Колишній очільник Рівне нщини Василь Червоній вважає: таке рішення парламенту лише загострить боротьбу між двома гілками влади і нічого доброго країні не принесе.

Адміністративна реформа - саме вона наведе лад у повноваженнях різних гілок влади - вважає іще один екс-керівник Рівне нщини Микола Сорока.

Голів адміністрацій усіх рівнів мають обирати громади, а не президенти чи міністри - переконаний Сорока. Тільки тоді, каже - вони справді будуть підзвітні виборцям. Але насамперед - твердить - слід визначитися, в якій державі живемо: президентсько-парламентській чи парламентсько-президентській.