Наче у Венеції. Так нині живуть рівняни по вулиці Мельника, 12. Однак романтики у повністю затоплених підвалах будинку мало. Грибок, сирість, неприємний запах та комахи - такі наслідки бездіяльності ЖЕКу. Чи змінилася ситуація після переходу будинку на баланс ОСББ?

Сезон літніх дощів для мешканців будинку по вулиці Мельника, 12 не в радість. Бо ж звикли бачити затоплені підвали, а разом з водою - знищені ремонти та стійкий запах каналізації у будинку. Тож емоцій не стримують.

Пояснюють: проблема у тому, що трубу, по якій витікає дощова вода, вчасно не прочистили.

Тож нині після кожного дощу мешканці перших поверхів будинку пожинають плоди такого недогляду.

Поки мешканці нарікали, на подвір'ї з'явився голова місцевого ОСББ. Андрій Прищепа стверджує, звертався у всі можливі служби. Наголошує, проблема полягає у системі відводу дощових вод. А це, мовляв, у компетенції ШЕУ. І збирати на це кошти з мешканців не будуть.

Натомість у Рівне нському шляхово-експлуатаційне управлінні автомобільних доріг наголошують, виконати роботи по очищенню труб можуть, але - на замовлення.

Експерт Сергій Пінчук радить усім новостворенним ОСББ чітко розмежувати відповідальність за ту чи іншу ділянку роботи.

Додає, численні реформи у галузі ЖКГ та всіляке спонукання до створення ОСББ попри позитив самостійного управління будинком упускає з виду інший аспект - наводити лад у своєму домі людям тепер потрібно самотужки і за власний кошт.