Коли до відпустки ще далеко чи на подорож банально бракує грошей, доводиться шукати оазу серед розжарених сонцем бетонно-асфальтних джунглів. Де відпочити у Рівному - цікавилась Наталка Пастухова.

Басівкутське озеро найпоширеніше місце відпочинку багатьох рівнян. Саме тут за відсутністю коштів чи часу можна гарно відпочити чи позасмагати. Люди кажуть, рідний берег найкращий. А ось вода біля нього - не дуже. Втім чистий пісок тільки умовно. Стараннями самих відпочивальників на кінець дня він більше нагадує сміттєзвалище. Пляшки від алкоголю не тільки привід порізатися. Кажуть медики. Їх вміст - причина найбільших трагедій на пляжі. Медики радять - сонячні опіки слід одразу ж охолоджувати, потім обов'язково знеболювати та викликати швидку. Але ліпше не доводити себе до такого стану. Головне, кажуть лікарі не засмагати в обідню пору. Це надто небезпечною. Найкраще зранку до 12 та після 18 години.

Відпочивальників страшні прогнози лікарів не лякають. Дорослі та діти - ліниво лапають червневе сонце. А для тих дітей, батьки яких змушені в цей час працювати в офісах - у місті працюють пришкільні табори. За декілька кілометрів від Басівкута на Пагорбі Слави як у вулику. Тут і справді Вулик - дитячій літній табір НВК Престиж.

Сьогодні дітлахам пощастило. Вони знайшли і справжнього зеленого коника. Діти щасливі - дорослі задоволені.

Педагоги кажуть - батьки можуть працювати спокійно. А у Рівному є ще багато місць - які можуть бути цікавими і для дітей і для дорослих. Головне - бажання їх дослідити, таке як у їх дітей.