Місто перейменували. Появу Вараша замість Кузнецовська чи не найактивніше обговорювали останнім часом, згадуючи це місто. Та які ще питання турбують жителів декомунізованого міста? На скільки місцева влада відкрита перед жителями Вараша-Кузнецовська? Серія телемостів на Першому місцевому запросила перших осіб краю на відкриту розмову з містянами.

З такими вигуками у Кузнецовську розпочався черговий телеміст "Телемайдан. Запит на зміни". Жителі перейменованого нещодавно Вараша-Кузнецовська прийшли на головну площу міста, щоб поспілкуватись з владою. Питань назбиралось чимало. Зокрема, варашці стурбовані ліквідацією однієї зі шкіл.

Міський голова Сергій Анощенко пояснює: проблему мали вирішити будівництвом нової школи у Вараші (Кузнецовську). Втім, ідею реалізувати не вдалось. Адже за умовами НАЕК "Енергоатом", у тариф за електрику мали внести соціальну складову, якої насправді ніколи не було. Тому Сергій Анощенко запропонував зробити інакше.

Втім, питання реорганізації навчальних закладів викликало дискусію у місцевих жителів з представником влади.

Не пропустили жителі міста і можливості обговорити мало не найболючіше питання - перейменування міста.

Вісім міст уже об'їхала команда Першого місцевого в рамках проекту "Тедемайдан. Запит на зміни". Рівне , Костопіль, Березне, Дубно, Сарни, Корець, Здолбунів, Кузнецовськ вже довели, що місцеві чиновники готові до відкритого діалогу з жителями. Тепер до дискусії готуються у місті Дубровиця. Вже цього четверга, 21 липня, на майдані Злагоди відбудеться черговий телеміст з Рівним. Початок прямого ефіру о 20.00.