Скандальна земля. У Рівному знову і знову не затихають розмови навколо законності чи незаконності безоплатного виділення ділянок, а також прозорості самого процесу. Активісти збурилися: чому міська рада приховує, кому саме роздає землі? Та й чи є у цьому смисл, якщо сучасний світ цілком дозволяє з'ясувати це, не встаючи з-за комп'ютера?

Сучасні котеджі за високими парканами, новенькі електроопори та прокладені дороги. Цей мікрорайон на Макарова-Прежевальського вже понад десять років не дає рівнянам спокою. То в законності виділення землі сумніваються, то розбирають, хто і для кого цю землю взяв. А будівництво попри це триває. Та й власники щораз приходять до депутатів Рівне ради, аби їм ці землі віддали. Мовляв, вклали у них і так чимало. І все б нічого, та голосувати хочуть пакетом - за кілька десятків ділянок за раз.

За словами депутатки - це і здорожчання матеріалів, і проектна документація, і орендна плата з сотень гривень виросла у тисячі. Тому переконує: люди вже заплатили фактично за землю більше 30 тисяч доларів. А от у власність її не отримали.

Голосувати пакетом чи ні за питання земельні - і не лише по Макарова-Пржевальського - питання риторичне, кажуть і самі земельники. Мовляв: у пакеті нічого поганого немає. Важливо не перетворювати його на збірну солянку.

Взагалі, Сергій Дубич каже, до прикладу у Львові якщо ви землею не користуєтесь чи не маєте на ній нерухомості, ділянку у власність вам не передадуть. Та й у Європі таке аж ніяк не практикують. Якщо ж вже заговорили про безоплатну передачу землі, то тут приховувати щось не можна. Мовляв, земля належить громаді, то чого ж позбавляти ту саму громаду права знати, кому її землі роздають?