Справжнє волинське дербі. Саме так іще до самого матчу футбольні шанувальники назвали товариську зустріч "Волині" з Луцька та рівненського "Вереса". Протистояння двох команд-сусідів, двох емоційних і запальних тренерів - Кварцяного та Мазяра і, головне, повернення у Рівне футболу, за яким фани встигли засумувати за майже два місяці перерви.

Напруженою, нервовою і не надто чистою насправді виявилась товариська зустріч між луцькою "Волинню" та рівненським "Вересом". 90 хвилин на полі тривала безпринципна боротьба, та й дружньою атмосферу на стадіоні назвати було складно. З перших хвилин рівняни в атаці. Проте швидко забити не вдається. "Волинь" не відстає - щоразу намагається зіграти на контратаку, але без результату. Перший тайм минає напружено, але з сухим рахунком. На 63 хвилині Мазяр робить колективну заміну - на поле виходить відразу семеро "свіжих" гравців "Вереса".

Публіка проводжає гравців оплесками. А вже за 7 хвилин - перший гол.

Святкувати забитий м'яч волинські ультрас взялися димом та фаєрами, які полетіли прямісінько на поле. Рівняни таку поведінку гостей не зрозуміли.

До волинських колег рушили представники рівненських ультрас, аби пояснити правила поведінки на "Авангарді". А "Верес" і далі штурмує ворота суперника - і знову невдало. Ворота "Волині" вдається пробити лише на 74-ій хвилині.

Удруге вразити ворота не вдалося жодній команді. Матч так і завершився з нічийним рахунком 1:1. Тренер волинян запевняє - ті, хто не прийшов на стадіон, напевне пошкодували. Бо ж гра того вартувала. А "Волині" у "Вереса" ще треба повчитися спортивної злості. Додає: мовляв рівняни повинні дякувати, що назвав кілька років тому місто - пустелею Гобі.

Тренер рівнян не багатослівний. Мовляв: цей матч - не дербі, лише перевірка готовності команди до першої ліги. Каже: бракує ще відсотків 30 і тактичної підготовки, і фізичної до оптимальної форми.

Перші висновки Мазяра можна буде побачити вже 24 липня, коли "Верес" зіграє проти чернівецької "Буковини" у першому турі Чемпіонату України з футболу.