Це збирається довести рівненський рокабілі-гурт От Вінта. Хлопці планують взяти участь у дні польотів Флагтаг - над київським узбережжям Дніпра. Це масштабна подія, яка збирає відчайдухів не тільки з різних міст України, а й з-за кордону.

Екіпажі на саморобних літальних апаратах повинні злетіти над водою із шести-метрового трампліна. При цьому планер має бути справжнім витвором не тільки авіаційного, а й дизайнерського мистецтва. Рівне нські романтики збираються сказати "от вінта!" черепасі.

Величезна кількість будівельної піни, вміння майстрів і вже окреслюються риси летючої черепахи. Тварину обрали не випадково, адже черепаха героїня однієї з найвідоміших пісень гурту От Ввінта. А це вже каркас майбутнього планеру. Роблять його з легкосплавного металу, за панцир у черепахи — величезна парасоля. В діаметрі апарат — понад шість метрів. А ось так черепаха має виглядати вже повністю зібраною. , а музиканти сподіваються черепаха все таки полетить. У музикантів є лише тиждень, аби повністю до-майструвати черепаху. Тому що вже у суботу 19-го червня на березі Дніпра вона повинна полетіти.

В Україні подібні летючі дійства відбуваються вперше. З понад семисот заявлених проектів обрали лише 40 найкращих. І вже зараз команда "От Вінта" — серед претендентів на перемогу у змаганнях. Але кажуть, без підтримки рівнян — не виграють. Тому запрошують усіх охочих відчути смак польоту разом.