У Рівному собаки ледь не загризли чоловіка. Пси бійцівської породи тибетський мастиф накинулися на рівнянина та пошматували його, коли той прийшов у гості до знайомих. Собаки вибігли з приватного обійстя сусідів та одразу напали на чоловіка. Нині він в лікарні, з численними рваними ранами, а лікарі швидкої, що приїхали на виклик запевняють - йому дуже пощастило, укус припав в сантиметрі від сонної артерії. Пан Валентин не перший постраждалий від цих собак. Адже у цьому обійсті власник тварин вже декілька років розводить кремезних чотирилапих. Про стан постраждалого та чи понесе відповідальність горе-підприємець далі у спеціальному репортажі.

Постраждалий від нападу двох тибетських мастифів на вулиці Костромській у Рівному Пан Валентин нині знаходиться у Рівне нській міській центральній лікарні. У день нападу чоловік прямував в гості до знайомих та майже біля гратів на нього напало двійко чотирилапих, що вискочили на вулицю з сусіднього обійстя.

Власник собак відтягнув, напад тривав лічені хвилини, однак цього вистачило аби вкласти пана Валентина, що нещодавно переніс інсульт, на лікарняне ліжко.

Ось ці світлини зроблені чи не одразу після нападу псів. Пенсіонер не перший постраждалий від зубів цих собак. Раніше дісталось і його жінці, і деяким сусідам. А звернення місцевих впродовж трьох років не дали ніяких результатів.

Річ у тім, що на вулиці Костромській власник тибетських мастифів Юрій Бойко вже декілька років на власному обійсті розводить собак бійцівської породи, про що свідчить інформація з відкритих джерел. А вартість цуцика такої породи сягає декілька тисяч доларів. Терпець у людей увірвався після того, як пси пошматували пана Валентина. Рівняни влаштували акцію протесту та у час пік перекрили дорогу на вулиці Данила Галицького. Адже декілька місяців тому ще й на території колишнього радіозаводу з'явились вольєри та власне їх чотирилапі мешканці. Люди не лише бояться за свої життя, а й загалом втомились від такого сусідства.

Сюди завітали і представники міської влади та поліцейські. А через деякий час з'явився і власник собак Юрій Бойко. Говорить, готовий відповідати за дії своїх тварин.

На основне запитання, коли собак вивезуть з радіозаводу - однозначної відповіді поки немає. Натовп не готовий відпускати власника тварин.

Через декілька хвилин Юрій Бойко запрошує журналістів на територію радіозаводу, аби на власні очі ми могли оцінити ситуацію. Собаки здіймають галас, коли люди підходять до вольєрів.

Нині він утримує 55 собак. З вулиці Костромської, розповідає Юрій Бойко собак вивіз, однак щодо вольєрів на Данила Галицького - нині чіткої відповіді немає.

Натомість, правоохоронці розповідають, цей вид діяльності у місті взагалі не зареєстрований, податки не платяться. Тож порушені вже дві кримінальні справи, одна по незаконній діяльності, друга по факту нападу тварин.

Представники ж міської влади обіцяють сприяти тому, щоб розплідник тибетських мастифів взагалі зник з міста.

Однак, чому цього не робили раніше питання більш риторичне, адже про наявність розплідника у Рівному знали і правоохоронці, і міська влада. А от чи зміниться ситуація після 21 липня Перший місцевий обов'язково розповість.