Літо ми чекаємо увесь рік! Думка чи не більшості людей. Сонечко, відпочинок, засмага - мрії після дощів, зими та холоду. Та і ця чудова пора може подарувати свої "сюрпризи". Які - читайте далі.

Літня алергія - це сезонні реакції, які проявляються щороку в один і той же проміжок часу. Почати такими симптомами: нежиттю, почервонінням очей, сльозовиділенням, підвищеною температурою, діареєю, блювотою, висипаннями на шкірі і т.п.



pic

Які літні алергени потрібно розрізняти?

Наша радість та найбільший алерген - сонце. Алергією на нього страждають чимало людей. Сонячний дерматит (офіційна його назва) виникає внаслідок дії сонячних променів на нашу шкіру, а також у поєднанні із пилком, кремом та ін.

Кожен місяць "несе" свої захворювання. Наприклад, у травні-червні очікувати "подарунку" варто від - листяних та хвойних дерев. У червні-липні - злакових рослин. Серпні - це час цвітіння рослин із сімейства складноцвітих, гречаних, а також кропиви і подорожника, до того ж в цей час квітують бур'яни, котрі також небезпечні.

Тополиний пух просто так не викликає алергію, тільки у випадку попадання на слизові - очі, ніс, горло.

Фрукти, якими багате літо також можуть подарувати алергічні реакції. Найчастіше: полуниці, малина, морква, помідори і т.д. І звичайно екзотичні фрукти можуть спровокувати появу хвороби.

Серед основних симптомів розрізняємо: свербіж у носі та носоглотці, нежить, почервоніння очей, набряки окремих частин тіла, діарея, блювота, висипання на шкірі, що супроводжуються підвищеним свербінням, підвищенням температури і т.п.



pic

Лікування літньої алергії у дітей

Найчастіше для лікування сезонної алергії використовують антигістамінні препарати. Ліки приймати тільки згідно призначення лікаря, не займайтеся самолікуванням!

Для поліпшення стану пацієнтам рекомендують використовувати спреї на основі морської води, які допомагають видаляти алергени з поверхні слизової.

Рекомендовано в період алергії змінювати географію свого розташування, поїхати з міста в село, на море, озеро аби змінити та перечекати небезпечний період.



pic

Що ж стосується харчової сезонної алергії - лікарі рекомендують дієту, а також повне виключення з раціону алергенних продуктів та тих, котрі можуть потенційно ними стати. Дієту також призначає дитині тільки лікар, не займайтеся самолікуванням, це може нашкодити здоров'ю дитини.

Сезонна, літня алергія - це проблема багатьох сучасних дітей. Впоратися з нею можна, головне зрозуміти, в який період виникають реакції, проаналізувати, після чого вони з'являються і звернутися за допомогою до лікаря, детально розповісти йому про всі реакції організму, аби спеціаліст підібрав найкраще лікування і ви продовжили насолоджуватися життям та відпочинком.

*?Бережіть себе!