Психіка дитини - це чистий аркуш паперу, на котрому батьки "пишуть" основні правила життя, поведінки, на їхню думку єдиновірні. Від того, яку модель поведінки ви поставите як правильну - залежить ваш та спокій дитини. Ось декілька основних моментів котрі допоможуть гармонійно жити без "кидань" у крайнощі.

1. Не відміняйте встановлені правила та вимоги без поважної потреби. Дитина повинна знати - вона не "торгується" за те чи йти до ліжка чи ні у певний час.

2. Ваші прохання та завдання формулюйте без зайвих слів. Чітко і зрозуміло. "Прибери будь ласка за собою!", а не "Чому тут так брудно, іграшки розкидані?!"



pic

3. Привчіть дитину чути вас з першого разу. Якщо ви десятий раз підряд благаєте вимкнути телевізор, і самі жодної дії не виконаєте - дитина вважатиме ваші слова "пустими".

4. Між батьками не повинно бути суперечок стосовно будь якого правила щодо дитини, а особливо у присутності малюка. Якщо все-таки це трапилося, то варто дійти до спільного знаменника в присутності дитини. Вона знатиме - якщо тато зробив не вірно, то для нього також не буде проблемним визнати провину чи попросити вибачення (як приклад для дитини).

5. Неслухняність не повинна залишатися непоміченою та непокараною, при повторенні ситуації варто жорсткіше відреагувати.

6. Не дозволяйте сьогодні те, що забороняли вчора.

7. В той же час не надто наказуйте та давайте різного роду завдання. Дитина на те й дитина аби іноді побешкетувати та насолоджуватися дитинством.



pic

8. Ваш малюк повинен отримувати завдання, котрі йому під силу виконати. Надто легкі завдання не кращі, аніж надскладні.



pic

9. Діти повинні бачити та чути гарне ставлення до вас, батьків. Навіть зі сторони чужих людей. Якщо до вас проявляють ставлення без краплі поваги - ран чи пізно дитина так само вчинить.

10. Золоте правило: діти наше віддзеркалення. Не дозволяйте собі робити те, що забороняєте дитині.

Розуміння та любов один до одного - запорука гармонійної та щасливої родини. Успіхів вам!!!