Обліковуватимуть і відомості про фактичне місце проживання, і складатимуть акт обстеження матеріально-побутових умов сім'ї.

Така поставнова Кабміну вийшла 8 липня. Вона стосується лише тих внутрішньо переміщених осіб, які є отримувачами соціальних виплат, субсидій та пільг.

Статтею 9 Закону України «Про забезпечення прав і свобод внутрішньо переміщених осіб» визначено обов’язок внутрішньо переміщених осіб:

- повідомляти про зміну місця проживання структурний підрозділ з питань соціального захисту населення за новим місцем проживання протягом 10 днів з дня прибуття до нового місця проживання;

- у разі добровільного повернення до покинутого постійного місця проживання повідомити про це структурний підрозділ з питань соціального захисту населення за місцем отримання довідки не пізніш як за три дні до дня від’їзду;

- у разі виявлення подання внутрішньо переміщеною особою завідомо неправдивих відомостей для отримання довідки про взяття на облік відшкодувати фактичні витрати, понесені за рахунок державного та місцевих бюджетів у результаті реалізації прав, передбачених цим Законом.