5 тисяч кілометрів у 10 країнах Європи подолають 30 учасників навколосвітнього велопробігу "Україна без сиріт". Сьогодні колишні сироти і безпритульні, а нині - успішні та самодостатні люди, прибули в Рівне.

Більшість учасників – із Маріуполя. Найменшому з них 8 років.

Ініціатором став батько 32 прийомних дітей, священик, капелан української армії, директор колишнього дитячого реабілітаційного центру для безпритульних «Республіка «Пілігрим» Геннадій Мохненко. Каже, не побоявся усиновлювати сам і переконаний - це під силу кожному.

«До того, як потрапити у сім’ю, мої діти виховувалися в підвалах. Я переконаний, що усі діти повинні жити в сім’ях. Ніякий інтернат не замінить їм батьків», - розповів Геннадій Мохненко.

Стартували велосипедисти з Києва і проїдуть через п’ять українських областей. Подорож закінчиться 1 вересня в Німеччині. Проте у наступному році організатори планують повторити велопробіг, але вже іншими країнами Європи, а також докрутити педалі і до США.

Аби привернути увагу до проблем сирітства, сьогодні у Рівному 0 20.00 відбудуться тематичні заходи та концерт на Майдані Незалежності.

pic

pic