Королева Великобританії відповіла на лист жителя Дубенщини Олександра Петрука. Чоловік розповів, думка написати Єлизаветі прийшла несподівано. Відтак, вирішив ознайомити монархиню з українською культурою та літературою, разом із листом відправивши рукописи своїх книг - історичного роману "Я, Юлія" та дитячих прозових творів.

Житель Смиги розповідає, спочатку сумнівався. І не тільки через те, чи отримає відповідь, а й узагалі - чи королева Великобританії прочитає його лист і чи не загубиться конверт із Дубенського району в численній пошті Єлизавети. Адже він його написав ще у лютому цього року.

Разом із листом Єлизавета отримала рукописи книг Олександра Петрука - історичний роман про болючий перехід Римської імперії у християнство та літературу для дітей. Каже, листа англійською написав сам, а от до перекладу книг взяв собі на допомогу перекладача. До слова, Олександр викладає в місцевій школі історію та англійську мову.

Лист Британській королеві - перша переписка Олександра Петрука з відомою і впливовою особою. Каже, спробує й надалі спілкуватися з монархинею шляхом листування. Також писатиме й іншим відомим та знаменитим. Не виключено, що наступним стане Петро Порошенко. Проте йому книжок пан Петрук не надсилатиме. Мовляв, спочатку потрібно вирішити проблеми, які роздирають країну, а вже потім можна дозволити собі сісти за читання.

Британська королева прочитала не лише лист, але й ознайомилася з творчістю Олександра Петрука. Відповіла, але не давала марних обіцянок. Олександр сподівається, що й високопосадовці України колись нарешті стануть такими ж.